Nem olyan régen készítettem hasonlót, akkor ropogós pancetta
chips színesítette. Most egyszerűen pirított gombával szórtam meg a selymes,
ízletes gorgonzola mártással elkevert pennét.
Kiváló hétköznapi fogás, mely extra gyorsan elkészíthető! J
Hozzávalók 2 adaghoz:
10 dkg krémes gorgonzola
2 mogyoróhagyma (salotta) finomra
vágva
2 kisebb gerezd fokhagyma finomra vágva
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
2 dl habtejszín 30%-os
Himalája só, frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld durvára vágva
8 közepes barna csiperke közepesen vastagra szelve
25 dkg penne
3 liter víz
1 evőkanál só
Az olvasztott vajon megdinszteltem a salottát, majd
hozzáadtam a fokhagymát. Felöntöttem a fehérborral és hagytam, hogy egészen
besűrűsödjön. Ráöntöttem a tejszínt, majd amikor felforrt hozzáadtam a
gorgonzolát darabokra törve. Amikor megolvadt a mártásban sóztam, borsoztam,
hozzáadtam a petrezselyemzöldet és egy perc múlva levettem a tűzről.
Kevés olívaolajon, tűzforró serpenyőben megpirítottam a
gombaszeleteket. Lehúztam a tűzről, csak ekkor fűszereztem csipet sóval és
frissen őrölt borssal. Melegen tartottam tálalásig.
Közben kifőztem a pennét, és éppen csak lecsorgatva
hozzáadtam a mártáshoz.
Tálaláskor megszórtam a tésztát a pirított gombaszeletekkel
és petrezselyemrügyekkel.
Óriási sikere volt! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése