Ugyebár Trisztán nem menzás, fel kell kötnöm a gatyát, hogy
midig változatosan, de mégis a fogára való ételeket főzzek. Mostanában egyre
több tésztaétel kerül megint napirendre, amit csöppet sem bánok, hiszen, ez a
leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető kategória.
„Köztudott”, hogy az én fő kosztosom nagyon szereti a
fasírtot, így felhívás volt keringőre, hogy a paradicsomos spagettit egy kicsit
olaszosra hangolt koktél fasírttal egészítsem ki. J
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg sertés darált hús 15%-os zsírtartalommal – vagy marha,
vagy vegyes darált hús
8 evőkanál friss zsemle vagy kenyérmorzsa
8 evőkanál finomra reszelt parmezán
1 tojás
1-1 kis csokor snidling és petrezselyemzöld finomra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál finomra vágott gránó hagyma
1 teáskanál Himalája só
¼ teáskanál frissen őrölt színes bors
2 evőkanál tej
1 evőkanál olívaolaj
olajspray
4 dl házi paradicsomszósz
35 dkg spagetti
Az összes hozzávalóval összeállítottam a húsgolyókat és
golflabda nagyságú golyókat formáztam, összesen 24 db-ot. Sütőpapírral bélelt
tepsire rendeztem őket és megspricceltem kevés olívaolajjal. A húsmasszába
kevert tej, olívaolaj és a sertéshúsból kisülő zsiradék biztosítja, hogy belül
omlós, kívül ropogós húsgolyókat kapjunk.
210 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sültek
készre.
Most nem kevertem el a spagettit a paradicsomszósszal, hanem
a közepére kanalaztam és ebbe ültettem bele a húsgolyókat.
Egy kis frissen reszelt parmezán kellemes kiegészítője ennek
a tésztaételnek is. J
Szia Alexa,
VálaszTörlésHogy erted azt, higy friss zsemle vagy kenyernorzsa?