Szinte minden héten készül valamilyen nyársra húzott étel
nálunk:
Zöldséges
csirkenyárs cajun kukoricával és fokhagymás joghurtszósszal
Karibi csirke
kebab szalonnás krumpli nyárssal
Most egy egyszerű fajita csirkenyárs került terítékre, ami olyan
színes, olyan ízletes és olyan egyszerű elkészíteni! J
Hozzávalók 3 adaghoz:
30 dkg csirkemell kicsit vastagabb kockára vágva
½ evőkanál fajita fűszerkeverék 2 evőkanál olívaolajjal és 1
evőkanál citrommal elkeverve
½ piros és ½ zöld kápia paprika (vagy kaliforniai) a csirkemellel azonos méretre vágva
½ fej édes hagyma 3
cikkre vágva
10 dkg bacon a csirkével és paprikával azonos méretre vágva
3 kisebb szem agria krumpli nyersen, héjasan 5 mm-es
karikára vágva
A pácolt csirkehúst, paprikát, hagymát, bacont és krumplit
felváltva nyársra húztam.
200 C fokra előmelegített sütőbe toltam és 25-30 perc alatt
készre sütöttem.
Fokhagymás joghurtszósszal tálaltam (görög joghurt, zúzott
fokhagyma, kevés olaj, Himalája só)
Kíváncsi vagyok magam is, hogy legközelebb mi kerül a
nyársra?! J
óóó ez milyen jól néz ki, még meg is csinálnám, de most gyúrtam be egy adag tortillának valót vacsorára. Na majd legközelebb! :-D
VálaszTörlésHa kihagyod a krumplit, akkor éppen tortillához való ez a csirkenyárs! Lehúzod a "cuccokat" a nyársról és jégsalátával, cheddar sajttal felgöngyölöd a tortillában. Ez az "eredeti" csirke fajita ... :)
Törléshttp://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2013/10/csirke-fajita-egyszeruen-kedvenc-tex.html
Húú, nagyon jól néz ki!:) Étvágygerjesztő!:)
VálaszTörlésKöszönöm Róza! :)
Törlés