Nem először készítek quesadillat. Nagyon szeretjük a Tex-Mex
ételeket, ezért nem árt időnként a választékbővítés. Nagyszerű lehetőség ehhez
a quesadilla, ami leegyszerűsítve melegszendvics mexikói módra, mely ugyanakkor
főételként is egyértelműen megállja a helyét akár ebédre, akár vacsorára.
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 nagy búza tortilla lepény
40 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva, pácolva, kisütve
1 evőkanál fajita fűszerkeverék 1 teáskanál Himalája sóval, 4 evőkanál olajjal és 2 evőkanál lime vagy citromlével elkeverve a csirkemell
pácolásához
½ fej jégsaláta felcsíkozva
2 piros kápia vagy kaliforniai paprika apró kockára vágva
1 fej lilahagyma apró kockára vágva
10 dkg ecetes jalapeno paprika
30 dkg vörös cheddar sajt
1 adag fokhagymás joghurtszósz (2 dl görög joghurt, 1 nagy
fej zúzott fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, Himalája só)
Az egyik lepényt lefektettem, erre
következett a csirkemell, a saláta, a paprika és hagyma kockák, jalapeno szeletek,
cheddar sajt majd befedtem egy másik tortillával. Kontaktgrillben addig
sütöttem, amíg a tortilla ropogós lett, a sajt pedig megolvadt.
1 perc múlva négyfelé vágtam és a fokhagymás
joghurtszósszal feltálaltam. Most is osztatlan sikert aratott!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése