Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. május 2., hétfő

Színes-tojásos sült rizs, egyszerűen





A Citromos-currys olívaolajban pácolt tanyasi csirkedarabok kókusztejes mártásával, jázminrizzsel vacsorához kapcsolódóan 60 dkg jázminrizst főztem, ugyanis már előre elterveztem, hogy másnap sonkás-zöldséges tojásos sült rizs lesz vacsorára. Szeretem ezeket az ötleteimet, amikor időt spórolok azzal, hogy előre gondolkodom.
A főtt rizst le kell hűteni a sült rizs elkészítéséhez, így mindenképpen előre meg kellett volna ehhez az ételhez megfőznöm. 40 dkg főtt jázminrizs már lehűtve rendelkezésemre állt, az alábbi hozzávalókat készítettem elő:

8 dkg főtt sonka kockára vágva
20 dkg zsenge zöldborsó előpárolva
egy kisebb, piros húsú kápia paprika felkockázva
4 db újhagyma felkarikázva
2 tojás könnyedén elhabarva

Kb. fél dl mogyoróolajat forrósítottam fel, ez fontos, mert a langyos olajban csak ragacsos lesz a rizs. Belettem a rizst és egy-két perc alatt átpirítottam. Hozzáadtam a – tojás kivételével – az összes hozzávalót, sóztam, borsoztam és tovább pirítottam egy-két percig. Ekkor már nagyszerű illata volt az ételnek, és nagyon szép színes látványt nyújtott. Kis fészket készítettem a rizs közepébe és beleöntöttem az enyhén sózott és elhabart tojást. Gyorsan elkevertem és addig sütöttem, amíg a tojás össze nem állt a rizsben.
Azonnal, forrón tálaltam. Egyszerű, tápláló, illatos és küllemre szép, izgalmas étel lett belőle. Szívből ajánlom, ha egyszerű, könnyű vacsora van betervezve!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails