Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. január 4., szerda

Baked potatoes, azaz egyben sült, töltött krumpli variációk, akár maradékokból


 Amikor elhatároztam, hogy a maradékok hasznosítását helyezem reflektorfénybe receptválogatás sorozatomnál, a melegszendvicsek után egyből az egyben sült, töltött krumpli variációim jutottak az eszembe. 
Kifejezetten alkalmas erre a célra, akár önállóan is megállja helyét egy könnyű vacsora erejéig, de köretként is kiváló. Gyorsan elkészíthető, az ünnepi menüsor után könnyűnek mondható, valamint nagyon színes, ízletes étel. Ajánlom mindenki figyelmébe! 


Medvehagymás- töltött Potatoes Skins Alexa Christitől






Baked potato (héjában sült, töltött krumpli) most egyszerűen








Baked potato (héjában sült, töltött krumpli), most „rakott krumpli ízben”








Baked potato (héjában sült krumpli) gazdagon, különlegesen








Baked potatoes, azaz egyben sült, fóliás burgonya majdnem amerikai módra






A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm. 

3 megjegyzés:

  1. Tudod mit mondott Édesanyám a múltkor? Ez a sütőben sült krumpli az egyetlen dolog amit nem esznek mostanság mióta falun laknak. Mert drága. Igaza van. Sajna nincs fás kályha a konyhájukban, a sütő pedig gázpalackos, úgy tényleg húzósra jön ki egy sültkrumplis vacsi.
    Ha látnák a guszta fotóidat, tuti betegek lennének.
    Hozzánk pedig oly ritkán jár Édesapám, évente max 1x...ha.

    VálaszTörlés
  2. 4 gyerek: Például a mandarinos bőrös karajhoz azért készült ez a köret, mert míg sült a cserépben a karaj, addig alá dobtam a sütőbe a becsomagolt krumplikat, így egy energia felhasználással elkészült ... :)
    Amikor pogácsát, vagy sütőtököt, vagy mást sütnek, akkor alá lehet dobni pár szem csomagolt krumplit, és plusz energia felhasználással kapnak egy külön vacsora fogást.
    Ezek csak ötletek, de szerintem használhatóak! :)
    Nos, igen ... lassan valóban megérné kemencét építtetni, hiszen egy - fa - befűtéssel egy hétre meg lehet főzni benne. Még eljöhet az az idő, ahogyan az energia árak alakulnak!

    Egyébként sajnálom, hogy nem régen elhunyt nagymamám sparheltjéért nem "küzdöttem", ugyanis vegyes tüzelésű volt. Az öntöttvas lap alatt fa tüzelés, kis sütőtérrel benne, mellette gázégők. Okos!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon étvágygerjesztőek a töltött krumplijaid (is :D). Gondoltam már én is, hogy készítek töltött krumplit, karalábét, aztán addig gondolkodom, hogy hogy lehetne egyszerűbben megoldani, hogy a végén vagy rakott lesz belőle, vagy egyszerűen megsütöm én is a hússal együtt (alatt) a sütőben. Szeretem a minél egyszerűbb, és energiatakarékosabb megoldásokat.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails