Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. november 11., hétfő

Amerikai pizza – fűszeres sült csirkemellel, ínyenc módra




A vastag tésztájú amerikai pizza nálunk legalább annyira népszerű, mint olasz testvére. Más állagú és ízű a tészta, mint a vékony, ropogós tésztájú, olasz pizzánál, de állítom, hogy legalább annyira finom.

Szeretjük a Pizza Hut pizzáját, mivel Debrecenben sajnos nincs éttermük, így rászántam magamat nem olyan régen, hogy választékbővítés gyanánt megpróbálkozom az amerikai pizzával is.

Kimagaslóan sikeres jól bevált olasz pizza tésztám technológiája, minden idők 10 leglátogatottabb receptem között szerepel a ranglistán. Bízom abban, hogy az amerikai pizzát is hasonlóan sikeresen népszerűsíthetem, hiszen nálunk gyakorlatilag hetente fordul elő pizza étel.

Amerikai pizza tésztám alapreceptje:


Minden alkalommal, amikor pizzát sütök, minden családtagnak a kedvenc feltétjeivel készítek személyre szóló pizzát. Mivel én kifejezetten kedvelem a rendhagyó formációkat, nem meglepő, hogy ezt a pizzát magamnak készítettem. A lányom is mindig kap belőle, mi ketten vagyunk a „legbevállalósabbak” a családban.

Vajas-fűszeres csirkét sütöttem, valami hasonlót, melyből megmaradt egy darab mellehúsa:

Birsalmával, citrommal, fűszervajjal cserépben sült tanyasi csirke pirított színes zöldségekkel


Nem volt kérdéses, hogy a finom fűszeres-vajas csirkemell fantasztikus feltét lesz ez igazi ínyenc pizzán.
Az előkészített pizza tésztát megkentem fokhagymás öntettel, ami szinte mindig van nálunk készen, hiszen ezt használom salátára, fajita-hoz, mártogatósnak, ahogyan itt leírtam:

Csirke fajita egyszerűen – a kedvenc Tex-Mex kevés macerával


A fokhagymás krémalapra mozzarella, majd vékony póréhagyma karikák, fűszeres csirkemell darabkák, piros kápia paprika karikák és morzsolt oregánó került. Végül néhány vékony szelet bacon zárta a sort és ment az ínyenc pizza a 240 C fokra előmelegített sütőbe 10 percre. 




Igazi ínyenc pizza sikeredett a maradék sült csirke felhasználásával. Mind ízben, mind küllemben vitte a prímet, mondhatom.




2 megjegyzés:

  1. Ne hidd, hogy nem nézek be Hozzád néhanap - csak a tetszésem kifejezése is unalmassá válhat egy idő után :-P
    Ez is gyönyörű, már látványnak is :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails