Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. július 14., hétfő

Francia omlett baconnel, spárgával, ementálival




Nyáron (tavasszal) bármelyik étkezésre megállja a helyét. Íz és színorgia a súlyos kalóriák helyett.  Igazából semmi extra. Csak jól néz ki, és állati finom! J

 Hozzávalók 1 adaghoz:

3 szelet bacon
5 szál zöld spárga
3 dkg francia ementáli reszelve
3 tanyasi tojás
1 evőkanál habtejszín
2 dkg vaj
frissen őrölt Himalája só és zöld bors

A vajon ropogósra sütöttem a bacont, majd kicsit átpirítottam benne a zsenge zöld spárgát. Mindkettőt félretettem. A tojást elhabartam a tejszínnel és egy kis sóval.

Omlettet készítettem, majd mielőtt egészen megszilárdult volna először a sajttal szórtam meg, majd ráfektettem a bacont és spárgát és félig feltekertem.





Frissen őrölt zöld borssal fűszereztem és feltálaltam.

Ennyi! J




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails