Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. július 3., vasárnap

Kívánság pizza lepény csípőskolbásszal, vargányával, rókagombával, brie-vel, és még sok minden mással






Ez volt a negyedik pizza lepény, a leggazdagabb, amit ebben a sorozatban készítettem. Igazából a lányomnak készült, de én is beneveztem néhány cikkre. Magyaros pizzának indult, hiszen ez a lányom kedvenc pizzája. Hétvégén, a piacon a gombásztól, akinél vásárolni szoktam kaptam néhány erdei gombát ajándékba. Azért ajándékba, mert későn mentem és már csak néhány vargánya árválkodott a pultján, pedig éppen azt vettem volna. Ezeket, és néhány darab rókagombát nekem adott ajándékba vigasztalásképpen. Nagyon kedves gesztus volt tőle.

A pizza tészta a Férj pizzája: lila bazsalikomos-zsályás paradicsomszósszal, pármai sonkával, rukkolával és parmezánnal a paradicsomszósz a Pizzára, pastára, lasagnébe: paradicsomszósz lila bazsalikommal és zsályával bejegyzésemben leírtaknak megfelelően készült.

Még felsorolni is elég, hogy mennyi mindent tettem rá, de semmiből nem túl sokat. Csípős parasztkolbászt, kockára vágott kolozsvári szalonnát, kis kockára vágott piros húsú paprikát, karikára vágott zöldpaprikát, karikára vágott csemegeuborkát, csíkokra vágott lilahagymát, vargányát, rókagombát és megraktam vele a pizzát. Durvára reszelt mozzarella közvetlenül a paradicsomszószra valamint szeletelt brie került még rá, valamint morzsolt oregánó.





230 C fokon 18 percig sütöttem alsó bordamagasságon. Íz dús, gazdag pizza készült belőle, nagyon finom volt.

6 megjegyzés:

  1. Ezek a képek? Ha azt mondom megéheztem elhiszed? Nagyon guszták és valóban nagyon gazdagon vannak megrakva!

    VálaszTörlés
  2. Hmmm... Nem is írok semmit, úgyis tudod :-)))

    VálaszTörlés
  3. Hihi, pár napja eszembe jutottál a szép pizzákkal...
    Történt, hogy se rendelni, se elmenni nem volt kedvem (csinálni meg végképp nem), viszont felötlött bennem, van még valahol a hűtőben egy mirelit példány. Valami Paolo nevű volt, mintegy 3 hónapja lejárt a szavatossága. A sonka szép hullaszínű volt rajta, azért megsütöttem.
    Ha ettél már rosszat... ráadásul az időt se találtam el, szalonnás lett az ócska tészta... ettem hozzá hideg sült császárhúst és ittam mellé rettenetes szekszárdi félédes kékfrankost... mint egy igazi tahó...
    Viszont sikerült megúsznom gyomorrontás nélkül! :)

    VálaszTörlés
  4. Egészsegedre. Inkább mentél volna oda.

    VálaszTörlés
  5. A képeket végig nézve akkorát nyeltem, hogy Férjem még a nappaliban is hallotta!!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails