Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. szeptember 19., hétfő

Bajnok útravaló: rántott húsos szendvicsek oregánós - parmezános szendvicszsömlében






Ahogyan írtam róla, a kisfiamnak kellett útravalót készítenem a hétvégi focibajnokságra. Aradon játszottak, és csak a gyerekek - a focicsapat utazott.

Merem remélni, hogy az uzsonnával hozzájárultam, hogy a csapatukból ő rúgta a legtöbb gólt. A friss, tápláló és egészséges házi koszt mindenképpen csak előnyére válik.

Szerintem ez az egyik legfinomabb és legtáplálóbb szendvicsféle, szinte főétel kiváltó, hiszen egy bajnokságon nincs rá lehetőség, hogy komplett, főtt menüt csomagoljak neki.

Legutóbb egy másikféle szendvicskenyérrel és rántott borjúszelettel készítettem, érdemes ide is benézni.

Van, hogy borjú-, van, hogy sertéskarajt panírozok, ha útravalónak készül rántott húsos szendvics. Most friss, márványos – így szaftos – karajszeleteket paníroztam házi morzsában, felvert tojásban és lisztben. Persze éppen fordított sorrendben.

A szép darab karaj csontja ment a karalábélevesbe. A karalábéleves is istenien sikerült. Persze szándékosan így terveztem, hogy két legyet ütök egy csapásra. A karaj darabot mindig csontosan veszem, a csont pedig megy valamilyen levesbe.

A szendvicszsömle receptjét már közzétettem, belül puha és bársonyos, kívül ropogós zsömléket sütöttem.

A karajfilé darabot mindig ujjnyi vastagra szeletelem. Sima felületű klopfolóval, fólia között egy kicsit meglapítom, hogy lazítsam, de ne törjem a rostokat. Cél, hogy a hús szaftos maradjon, ne száradjon ki sütés közben. A megfelelő panír is segítség ebben. Csak sózom és borsozom, mert szerintem így jönnek ki legjobban a jó alapanyag ízek.

Hagytam a zsömléket és a megsült rántott húst is teljes mértékben kihűlni. Mivel késő este érkeztem el erre a pontra, már alig vártam, hogy elkészüljenek a szendvicsek. Nem sikerültek valami jó képek a rossz fényviszonyok miatt, de szerintem a szendvicsek színességét, frissességét mindenképpen visszaadják.

Most nem került a szendvicsbe kence, csak sok apró és zsenge salátalevél és piros húsú kápia paprika. A nagylányom dolgozott még a hétvégén a fagyizóban, így ő is kapott szendvicset uzsonnára. A császárzsömlék pedig elfogytak másnap reggelire.

Frissek és szemrevalóak voltak a szendvicsek, de nem voltak túl hosszú életűek. A jó ételnek már csak ez a sorsa!




6 megjegyzés:

  1. De jó lenne nekem is ilyet vinni holnap a munkahelyemre! Vagy ha most uzsonnára csinálna nekem valaki, még tán gólt is tudnék rúgni én is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták,zabálnivalóan:)

    VálaszTörlés
  3. Szuper uzsonna. De kár, hogy reggelente nem te készíted nekem az útravalót.... ;DDDD

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails