Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. augusztus 27., péntek

"Mert a kicsi fejecskékben kell elvetni a hagyomány magvait." Első Nemzeti Gulyás Nap, holnap!


Ahogyan követtem a szervezés eseményeit, rendkívül sokszínűen készül a nemzet az első Gulyás Napra.
Mindenki, aki nyíltan csatlakozoztt a kezdeményezéshez, már a kezdet kezdetén belevitte egyéni gondolait, környezetének, lehőségeinek sajátosságait.
Ötletes és nagyszerű szerveződések tanúi lehetünk, városok, térségek, kisebb-nagyobb közösségek, éttermek nagyszerű programokkal készülnek.
Én magam, feltétlenül maradni akartam annak közvetítésénél, mely a Nemzeti Gulyás Nap egyik fontos üzenete, hogy otthon, a családunk, és barátaink szűk körében is ugyanarról szól ez a nap.
A gyermekek köré szervezetem a saját Gulyás Napunkat, azt szeretném, ha már az első alkalommal róluk is szólna ez a nap, hiszen a hagyományt ők viszik majd tovább, ha sikerrel járunk.
Egy figyelemre méltó hozzászóló szavait idéztem a címben az oldalamról, aki egy hasonló összefüggésben írta nekem ezt a gondolatot az egyik bejegyzésemhez. Nem tudtam volna értékesebben, találóbban megfogalmazni a mi első Gulyás Napunk üzenetét.
Nem kell sok előkészület hozzá, hogy még bárki csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, mely Csíki Sándor nagyszerű ötletéből, elhatározásából, immár egy nemzetet mozdít meg.
Így leírva olyan "nagynak" tűnnek a szavak, pedig az első Nemzeti Gulyásnap holnap már nem a szavakról szól, hanem az élményekről, melyet közösen álmodtunk, és valósítunk meg.
Akik még ez után szeretnének csatlakozni, a http://www.foodandwine.hu/ oldalon minden információt megtalálnak a holnai nappal kapcsolatban. Még nincs későn!

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a segítséged, s jó munkát, sok örömet kívánok Debrecenben a Nemzeti Gulyás Napon!

    Baráti üdvözlettel:
    Csíki Sándor
    FOOD & WINE

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails