Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. augusztus 27., hétfő

Hosszú, forró nyárKét év feszített blogtempó után kivettem több mint egy hónap szabadságot. Nem terveztem el előre, hogy ez idő alatt teljes mértékben mellőzöm az internetet, de így alakult, és utólag bevallom, rám fért már egy kis totális kikapcsolódás.

Utaltam rá az utolsó bejegyzéseimben, hogy az előző évekhez hasonlóan néhány hetet Spanyolországban töltök, már indulás előtt kiderült, hogy nem lesz internet a közvetlen környezetemben. Kicsit mozgalmasra sikeredett az indulás, így restellem, hogy nem köszöntem el, pedig terveztem. Elnézést kérek minden kedves rendszeres olvasómtól ezért.

Az elmúlt több mint egy hónap alatt sok finomságot főztem, de ezeket az ételeket most megtartottam „hétköznapi értelemben”, nem fotóztam, nem írtam recepteket, csak éltem a háziasszonyok hétköznapi életét a konyhában.
Természetesen ezek az ételek a jövőben mind sorra kerülnek majd és szívesen beszámolok róluk.

Többen utaltatok rá, hogy szívesen vennétek személyes vonatkozású bejegyzéseket is tőlem, nos, most legyen ez egy ilyen.

Az elmúlt évhez hasonlóan Benidormban töltöttem 3 hetet a kisfiammal a már testvéri kapcsolatba átívelt szívbéli, gyermekkori barátnőmmel és a kisfiával. A téli hónapok kenyérprojektjei során felszedett plusz kilókat sikerült visszaszorítanom az általam sorozatba is rendezett szelektív étrenddel, így a kedvenc nyári ruhatárammal a bőröndömben indulhattam a repülőtérre.

A „szerényebb” konyhai viszonyok között is jól boldogultam a barátnőm konyhájában, már kész listával várt, hogy milyen finomságok kerüljenek sorra a nyaralás alatt. Állíthatom, hogy a szakácsnő leleményességén és tapasztaltságán múlik, hogy kevesebb és egyszerűbb eszközökkel, vagy akár eszközhiány fennállása esetén is alkothasson nagyszerű ételeket. Még kenyeret is sütöttem! :) Egyéb iránt kifejezetten élveztem már ezt a helyzetet. 
Egyes, múlt évben itt - Benidormban - készült ételeimről akkor megemlékeztem néhány június-júliusi bejegyzésemben.

No, de nem töltöttem minden időmet a konyhában természetesen, fürdőztünk, napoztunk, kirándultunk: egyszóval aktívan kapcsolódtunk ki a szó minden értelmében.

Már nagyon várt minket haza a család, úgyhogy rögtön a Tisza tó felé vettük az irányt, meg is ragadtam az alkalmat, hogy kedvenc, tiszai halakból készült ételeimet végigegyem a Tisza-menti csárdák étlapjairól. 
A Tisza tó körüli bicikli úton nagyokat bicikliztünk, nagyszerű volt itthon is megtapasztalni a fürdőző, nyaraló emberforgatagot útközben. 
A poroszlói Ökocentrumba is ellátogattunk, a kisfiam volt az idegenvezető, hiszen Ő már többször is megfordult itt.
Itthon is nagyszerűen teltek a forró nyári napok, több közülük népes gyermektársaságban.
Röviden ennyi történt velem az elmúlt hetekben, és még ez a hét is hasonló forgatókönyvvel tervezve. Úgyhogy az iskolakezdés után szándékozom visszatérni, még ezt a néhány napot is kizárólag a gyermekeimmel töltöm el.

Kemény tanév elé nézünk, Trisztánt hozzá kell szokatnunk a jövőre esedékes felső tagozat követelményszintjéhez, a Nagylány, Rebeka pedig érettségizik. Ugyebár tudjuk, hogy a megváltozott felvételi rendszerrel nagyot „ütöttek” a gyerekeken.
Még így is aggódnunk szükséges, hogy Rebeka májusban már egy tárgyól előérettségizett - spanyol nyelven 100 %-os szóbeli érettségi vizsgát tett földrajzból - mert sajnos szükséges. Már előre elvettek tőle 10 pontot a megváltozott rendszerben, úgyhogy hátrányból indul, még ha a legjobb formáját hozza is.

Valahol azonban csak mosolygok magamban, hogy ebben a tökéletlen emberek által mozgatott tökéletlen világban mit el nem vár a rendszer a gyermekeinktől … csakis arra tudok gondolni, hogy azért teszik, hiszen nekik fogalmuk sincsen arról, hogy milyen ezt az utat becsülettel, tehetséggel, szorgalommal végigjárni. 
Elég csak körülnézni.

12 megjegyzés:

 1. Csodaszép képeket hoztál, köszönjük, hogy megosztottad velünk!! Elhiszem, hogy nagyon jól éreztétek magatokat :)!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nagyon! :) Sajnos már csak két nap van hátra a szünidőből ...
   Ezt a nyarat szívesen kezdeném elölről! :))

   Törlés
 2. Épp ma gondoltam Rád, hogy talán elvesztél Spanyolhonban, vagy nem akaródzik hazajönni a tenger mellől. Hiányoztak már az írásaid, örülök, hogy újra együtt lehetünk:))), ha csak a neten is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Zsuzsa! Hááát, nem nagyon akaródzott visszatérni, de itthon meg olyan nagyon jó, hogy hamar elmúlik a mehetnék! :)
   Jövő héttől aktivizálom magamat, de még van két nap iskolakezdésig ... :)

   Ha egyszer felétek járok, ígérem ismeretségünk nem marad "plátói"! :))Látatlanban érzem, hogy jól érezném magamat Nálatok!:)

   Törlés
 3. Csodálkoztam is hogy a névsorolvasásnál hiányoztál!:-)) Nagyon jó színed van, a fotóid csodásak! Vagány huncut kisfiad van! Akkor teljesen kikapcsolódtál és feltöltődtél kellően? Azt hogy mit csinálnak rosszul a "fentiek" azzal kár a coronáriás ereidet rontani!:-((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Éva! Igen, igen igen: a kisfiam vagány és huncut, alaposan feltöltődtünk hál' Istennek, no, és nem szeretnék (illetve nem fogok) mások hülyesége miatt szívinfarktust kapni! :)))

   Törlés
 4. Na végre :-) Meglásd, mindenhol jó, de a legjobb bloggolni!

  :-)

  VálaszTörlés
 5. Üdvözöllek (téged is)újra a fedélzeten! Elvágyódó érzés fogott el a soraidat olvasva! Nagyon szép helyeken jártál és teljesen megértem, hogy jó évente legalább egyszer elbújni a világ elől (főleg ilyen csodálatos tengerparti helyen). A képeket nézegetve ki kell mondanom: bombasztikusan nézel ki! A kisfiad büszke lehet az anyukájára...:) AZ anyuka meg a kisfiára! Nem erre mondják, hogy az alma nem esett messze a fájától?...mi pedig, itthon kánikulázók az elmúlt egy hónapban boldogan olvasgattuk blogodat és készítettük el a sok finom nyári fogást (én speciel közelebbről megismerkedtem a gyros és kentucky fűszerkeverékkel, osztatlan sikert aratva kiscsaládom körében!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)) Ilyen fogadtatásra jó ám csak hazajönni! :)
   Köszönöm szépen a kedves gondolatokat! Nos, igen, a gyermekeimre vagyok a legbüszkébb, nem kívánhatnék szebbet, jobbat náluk! Nagyon szerencsésnek érzem magamat ezért!

   Még tessék nézelődni egy kicsit az archívumban, ha kicsit jobban megmelegedtem itthon, jönnek az új receptek! ;)

   Törlés
 6. A megérdemelt pihenés nagyon fontos! Igazán szépre sikeredett és remélem teljes is volt! Akkor most már jöhetnek a csodás ételek és kenyerek! ;-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jönnek bizony! Valamivel amúgy is ki kell tölteni jövő júniusig az időt! :D :D :D

   Törlés

Related Posts with Thumbnails