Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. június 6., csütörtök

Jól enni, jól lenni


Nagyon megörültem, amikor a T. Bálint kiadó megkeresett, hogy hitvallásomnak megfelelően népszerűsítsek egy frissen a boltokba került szakácskönyvet, mely történetesen Neil Perry hétköznapi háziasszonyoknak szóló, letisztult ételleírásokat tartalmazó, megkapó képekkel illusztrált receptgyűjteménye.
Annak ellenére, hogy a szerző mesterszakács, a könyvben szereplő ételek nélkülöznek mindennemű sztárallűrt, nagyszerű alapanyagokból, egyszerű megoldásokkal elkészíthető ételekkel kápráztatja el az olvasót. Minden receptnél máris nyúlnék a serpenyőért.
Különösen közel áll hozzám Neil Perry stílusa, hiszen évek óta magam is ennek az irányzatnak szentelem konyhai tevékenységemet: kiváló alapanyagok, átgondolt, de egyszerű technológia, egészséges és ízletes ételek, puritán mivoltában is szemgyönyörködtető tálalás, ahol az étel a lényeg, nem a körítés és a szemfényvesztés.
Természetesen sok hal, borjú és bárányétel is szerepel a gyűjteményben a szárnyas ételek kárára, amit külön üdvözlök, hiszen jó volna minél több háziasszonynak rájönnie, hogy a kicsomagolt brojler csirkemell ideje lejárt. 
Ha már egyes piacokon, hentesüzletekben és egy-egy nagykereskedelmi áruházban ezekből friss, minőségi kínálat elérhető, akkor vegyük már a fáradtságot, hogy rátaláljunk a környezetünkben legközelebb esőre és máris lehetőségünk adódik arra, hogy Neil Perry összes," Jól enni, jól lenni” receptes könyvében bemutatott ételt megfőzzük.
Bevallom, régen nem tartottam a kezemben ily tökéletesen az ízlésemhez alkalmazkodó szakácskönyvet külföldi szerző tollából és fakanalából, hiszen minden egyes recept olvasásánál elhatároztam, hogy ezt az ételt biztosan megfőzöm.  Úgyhogy nálam biztos siker ez a könyv.
A cím roppant találó, amit igazán csak az ért meg, aki elhagyja az adalékokkal és tartósítószerrel agyon tömött alapanyagokat és kész, félkész termékeket. A friss, minőségi étel nem pusztán élmény, hanem egy más életminőség is. Erre pedig igazán érdemes időt és fáradtságot áldozni. 
Neil Perry kiváló lehetőségeket kínál ehhez könyvében, melynek ára 5.950 Ft és szerintem nagyon is éri pénzt.

Különösen, hogy a kiadónál előrendelési akcióban az első 30 rendelő az Ízek és érzések gasztromagazin egy éves előfizetését kapja ajándékba.Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin
Az Ízek és Érzések magazin az egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést biztosítva. Sőt! még a vegetáriánusok, a laktóz-, gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressék kéthavonta az újságosoknál!

6 megjegyzés:

 1. Ezt a szlogent akartam én is a "zászlónkra" tűzni, ám most már a"sszem ki kell találnom valami újat...:))

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó ismét olvasni Nálad - még ha "csak" recenziót is :-P

  Csak az az átok spammelő bot, azt kellene leléptetni. Azon töröm a fejem, hogy ez a b…spot sajátja (vonzereje) vagy a látogatottság következménye?

  Üdv!

  VálaszTörlés
 3. Yes! Finally somеthіng about compressοr.


  My weblog marlin travel canada

  VálaszTörlés
 4. I sіmply could not leаve yοur ωeb ѕіte рrіοг to ѕuggеsting that I гeally loved thе ѕtanԁard іnformatiоn a pеrѕon suρрly tо yοuг vіѕitorѕ?
  ӏs gonna be agaіn ceaselessly tо check up on new ρostѕ

  Μy wеb page; Spa Resorts any Guideline to Notice an excellent Leisure

  VálaszTörlés
 5. Heya і am for the first time herе. I founԁ this board аnd I fіnd It rеally useful
  & it helped me out a lοt. I hope to give ѕomething baсk and aid οthers like you helpeԁ me.


  My site Hotel Cοst Aѕѕessment Vs Stanԁaгd Journeу
  Look for Intеrnet sites ... []

  VálaszTörlés
 6. Hеy this іѕ κіnd οf of
  off tорic but Ӏ wаs wanting to know if blogs uѕe WYSIWYG editοrѕ or if yοu haѵe tο
  mаnuallу сode with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  Feel free to visit my site - Resort Value Comparability As opposed to Conventional Vacation Look for Sites

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails