Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. július 24., szerda

Búcsú a KiskiflitőlA mindennapos vendégek, vásárlók tapasztalhatják, hogy július közepétől megszűnt személyes jelentétem a Kiskifliben.  A Kiskifli  - mentori tevékenységem által  történő  - megújítása óta népszerűsítettem itt  több éves gasztronómiai pályafutásom hitvallását, a természetes alapanyagokat és az ezekből, hagyományos eljárással készült magyar és nemzetközi  ételeket, termékeket.  Ahogyan ezen, több mint 3 éve  munkálkodom a Nem vagyok mesterszakács blogon és más gasztronómiai fórumokon.

Az általam megálmodott koncepció - mind a termékkörben, mind a megjelenésben - elérte fénykorát, mentori feladatom a „csúcson” véget ért a Kiskifliben.
Sokan hitték, hogy a Kiskifli a saját vállalkozásom, hozzáértésem és odaadásom ezt sugallta minden a Kiskiflibe betérőnek. Pedig „mindössze” ötletgazdaként és mentorként voltam jelen. Mindez igazolása annak, hogy a hit, a jó koncepció, a szaktudás és elkötelezettség sokkal fontosabb annál, hogy milyen gazdasági társaság üzemeltet egy helyet.
Mind a debreceni lakosok, mind a városunkba érkező turisták, mind az itt élő külföldiek körében osztatlan sikert aratott a koncepció, melynek hangot is adtak nap, mint nap, gyakran örömkönnyfakasztó szövegkörnyezetben.
Mentori felkérésem a koncepció kialakítására szólt, a lehetőség nyitva állt, hogy több is lesz belőle, mégis úgy döntöttem, hogy nem a Kiskifliben folytatom tovább áldásos tevékenységemet.

Köszönet a mérhetetlen mennyiségű elismerésért minden vásárlónak és vendégnek, számomra kimondhatatlan öröm és önigazolás, hogy pontosan ráhibáztam egy fehér foltra, egy komoly igényre egy tudatos, igényes, tájékozott és a világra nyitott vásárlói kör igényeire. Nem volt nehéz, hiszen mindez saját igényszintem, mondhatni gasztronómiai pályafutásomtól függetlenül is.
Fontosnak tartom, hogy világossá váljon, hogy egy más körben viszem tovább a Kiskifliben – július 15.ig bezárólag - egyértelműen körvonalazódott gasztronómiai koncepciót. Hiszen ez valójában és kizárólag személyemhez, hitvallásomhoz és munkásságomhoz kötődik. Ahogyan a test szív és lélek nélkül mindössze egy húskupac.
Végül, de nem utolsó sorban pedig ki szeretném hangsúlyozni, hogy július 15. napját követően megszűnt mentori fennhatóságom az általam kialakított koncepció gyakorlati megvalósulására vonatkozóan a Kiskifliben.
 A koncepció mellyel a Kiskiflit megtöltöttem a harmadik gyermekem, így egyértelmű, hogy magam gondozom és nevelem tovább, immár a Kiskifli falain kívül.

Most megérdemelt családi vakáció következik, annál is inkább, hiszen Rebeka lányom szeptembertől kirepül a családi fészekből és Budapesten folytatja tanulmányait. Mind tudjuk, bármennyire is kötődnek hozzánk felnőtté vált gyermekeink, a közös, családi együttlétekre kevesebb alkalom adódik majd. Így most minden percet kihasználunk még egy boldog, gyermeki korszakot lezáró családi együttlétre.

Kívánok mindenkinek hasonló jókat, boldogságban, békességben, meghitt családi kötelékben! 

8 megjegyzés:

 1. Tehát akkor ne bánkódjak azon, hogy 18-án nem mentünk végül Debrecenbe.....

  VálaszTörlés
 2. Oh nem! Még "gazdátlan" mivoltában is érdemes lett volna a látogatásra. Bár a fagyizó és a konyha is bezárt azóta, de a feeling még a régi időket sugallja ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, jól megvigasztaltál :D

   Ugrott az egész út, helyette ültünk itthon :(

   Törlés
  2. Kedves Alexa, bár csak egyszer voltunk nálatok de nagyon finomat ettünk reggelire. Igazából, a blogodat ajánlotta valaki és az volt a szuper benne, hogy tényleg működtek a receptek. Így mentünk el a Kiskiflibe is, és most értetlenül pislogok. Kisvállalkozóként megértem a helyzetet valószínűleg, mindenesetre nagyon sajnálom. Ez a város......

   Törlés
 3. Nagyon szeretem ezt a blogot,(inkább imádom mert minden olyan ínycsiklandozó) a kiskiflit is szerettem de most jött a ledöbbenés, hogy mi(vagyis ki) az összefüggés a kettő között:) biztosan elvette a vizsgaidőszak az eszem!

  VálaszTörlés
 4. Most nem tudom, sajnáljam vagy örüljek - abban az esetben, ha visszatérsz majd ide…
  Az utóbbi időben nem néztem be naponta, de néha "erre jártam". Sajnálom, hogy nem jutottam el Debrecenbe, hogy megnézzem a Kiskiflit.
  Minden jót, jó nyaralást - és feltöltődést a sok fáradozás után.

  VálaszTörlés
 5. Már hiányoltalak, hogy merre vagy? Az írásodból megítélni annyira most nem tudom hogy csalódott vagy, esetleg már ez ami volt kevés várod a következő kihívást? Mindenesetre a finom guszta hamburgerek, kenyérkék hiányoznak mostanában a blogodról! Bízom benne hogy most kipihened magad és újjult erővel ismét jössz és én itt várom nézem az étvágygerjesztő finomságaidat! Kívánok nagyon kellemes családi szép napokat!

  VálaszTörlés
 6. Hát én is csak a Kiskifli miatt akartam Debrecen felé menni az augusztus 3.án kezdõdõ szabadságom elsõnapján és onnan szándékoztam volna tovább menni :(

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails