Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. április 26., kedd

Színes melegszendvics húsvéti maradékokból











Ez a melegszendvics még nem a maradékokból készült, de szívből ajánlom elkészítésre, ha maradt egy kis főtt sonka, kemény tojás és zöldségek. Gyors, egyszerű, mégis színes és ízletes reggelit akartam hétfőn reggel felszolgálni a családnak, hiszen időben kezdenem kellett sütni a pecsenyét faszénen, nyárson.


3 hatalmas szelet kovászos rozskenyérhez 3 főtt tojást durván lereszeltem, 3 vastagabb szelet húsvéti sonkát, egy kisebb piros húsú paprikát, 2 újhagymát és egy kisebb fej lilahagymát apróra felkockáztam. Púpozott evőkanál sajtkrémmel és vajjal elkevertem, sóztam, borsoztam. Szívem szerint néhány kockára vágott, anyósom féle csemegeuborkát is adtam volna hozzá, de a kisfiam nem kedveli a szendvicskrémben, így most kihagytam.

Lazán megkentem vele az enyhén előre pirított kenyereket és megraktam apróra kockázott sajttal. Bármilyen olvasztásra, sütésre alkalmas sajt megfelelő, talán az ementáli és a gouda hétköznapi értelemben a legalkalmasabb.







Grill programon olvadásig, enyhe pirulásig sütöttem a szendvicseket, majd 3-3 részre vágtam őket és sok friss zöldség társaságában felkínáltam. Ugye milyen színesek és kívánatosak?





5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Még ezek a szendvicsek is jól néznek ki nálad!:-)
    Szendvicskrémben az én Balázsom sem szereti az uborkát, különben igen.:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki guszta! Szerintem nálunk is ez lesz a sorsa a maradék sonkának.

    VálaszTörlés
  4. Ma még készítettem egy kelt tésztás kiflit a sonka maradékából Eegy kis finom juhsajttal:), nagyon finom lett az is. Talán holnap bemutatom, hátha ötletet adok másoknak is...:))

    VálaszTörlés
  5. Ötletet kaptam - sonkát nem :-)))
    Köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails