Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. április 1., péntek

A tökéletes csokoládés muffin, ahogyan a lányom készíti







Nem vagyok édességfüggő, mondhatni szinte alig eszem csokoládét vagy desszertet. A kelt tésztákat szeretem, a fánkot, a kakaós csigát, néha megeszem egy-egy palacsintát, vagy néhány kocka jó minőségű étcsokoládét.

Valószínűleg ebből táplálkozik, hogy a lányom el kezdett muffint sütni. Először vett egy doboz muffin „készletet”, akkor elmagyaráztam neki, hogy egy kis sütőporos lisztért és olcsó formáért ne legyen balga félkész alapanyagból muffint sütni. Drága is, és haszontalan.

Nagyszerű, okos -17 éves - lányom van, el kezdett keresni egy olyan receptet, mely egyszerű és finom. Természetesen segítettem neki a „háttérből” a választásban, hogy megfelelő receptre találjon.

Amikor a nyárádremetei farsangról hazaértünk, kétféle édességgel is vártak minket a gyerekek. Rebeka csokoládés muffint és moszkauert is készített a hazaérkezésünkre, a kisfiam is besegített neki. Moszkauert már készítettünk együtt, a Dobos cukrászdában is ez az egyik kedvenc édességünk.

Nincs kedvesebb meglepetés a gyermekeinktől, mint amikor saját készítésű ajándékkal lepnek meg minket. A kisfiam még csak 8 éves, őt mindig arra sarkallom, rajzoljon valamit annak, akit szívből szeretne megajándékozni. A lányom pedig rátalált a saját maga utánajárásával kialakított csokoládés muffin receptje és az ehhez kapcsolódó sikere által, hogy egy tálca sütemény az egyik legkedvesebb gesztus, mellyel meglepheti azt, akit szeretne.

Azóta, az iskolai rendezvényekre, az osztályának, a kedvesének és a családnak is tálcaszámra süti a muffint, és gyönyörűeket! Olyan örömmel teszi ezt – heti 38 órás iskolai elfoglaltság, sport és háromféle idegen nyelv tanulása mellett! – időről időre, hogy az én szívemet is melengeti ezzel.

Úgyhogy ennek apropóján, mondhatni ünnepi bejegyzésként szeretném közzétenni a lányom muffinját, melytől tökéletesebbel és finomabbal nem találkoztam.


Hozzávalók 12 db-hoz, egy muffin sütőformához:

· 12 dkg olvasztott vaj

· 20 dkg kristálycukor

· 1 csomag vaníliás cukor vagy egy mokkáskanál vanília kivonat

· 2 db tojás

· 25 dkg finomliszt

· 5 dkg holland cukrozatlan kakaópor

· 1 csomag sütőpor

· 1 dl zsíros tej


A lisztet a kakaóporral és sütőporral elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, a cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot (vagy vanília kivonatot) habosra keverjük. Ehhez a masszához keverjük még hozzá a tejet, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A muffin formákba kanalazzuk. 200 C fokon 20-25 percig sütjük.


1 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral, robotgéppel alaposan ki kell keverni, zacskóba töltve díszíthetőek vele a muffinok.










4 megjegyzés:

  1. Csodaszépek!Gratula Rebekának!Az én Dórim is ennyi idősen kezdett el sütögetni.:-)
    A rajzokat amiket készítettek a mai napig őrizzük és olyan jó néha elővenni őket!:-)

    VálaszTörlés
  2. Do You know
    The muffin girl
    The muffin girl,
    The muffin girl,
    Do You know
    The muffin girl
    Who lives in
    Debrecen?
    :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=lMOd8WADZZM

    VálaszTörlés
  3. ...Anyja lánya!...:)) Kérlek, add át virtuális ölelésem Rebekának! - ha lehet, legyen lelkesedéstől szorítós,... majd mohásan lágy,... végül simogatóan elengedő...

    VálaszTörlés
  4. Muffin nem esik messze a tepsijétől :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails