Ez egy hétköznapi fánk, ugyanis hétfőn sütöttem. Már készülöm napok óta megsütni, hiszen most van itt az ideje, de valahogyan hétfő délután jött össze.
Egyszerű fánk tésztát állítottam össze. 50 dkg átszitált langyos liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 10 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 2,5 dl langyos tej, 3 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, csipet só, fél deci fehér rum, egy evőkanál baracklekvár, egy citrom reszelt héja.
A langyos tejben az élesztőt egy teáskanál porcukorral megfuttattam, összeállítottam a ragacsos, lágy tésztát, majd huzatmentes, meleg közegben nagyon, de nagyon megdagasztottam. Csak úgy hólyagosodott a tészta. Letakarva, 30 C fokra előmelegített sütőben 50 percig hagytam kelni. Másfélszeresére kelt.
Enyhén lisztes deszkán finoman kinyújtottam és kiszaggattam. Még 30 percig hagytam kelni letakarva a langyos sütőben. A közepét a hüvelyujjammal benyomkodtam.
Mogyoróolajban sütöttem ki, közepes főfokon, az első két eresztés kicsit sültebb lett, de a harmadikra eltaláltam a hőfokot. Nem mértem pontosan meddig sütöttem, de egy perc körüli időszakok voltak, először a benyomkodott oldalát sütöttem fedő alatt, majd amikor kellőképpen megbarnult és megfordítottam, akkor már fedő nélkül.
Egyszerű fánk tésztát állítottam össze. 50 dkg átszitált langyos liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 10 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 2,5 dl langyos tej, 3 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, csipet só, fél deci fehér rum, egy evőkanál baracklekvár, egy citrom reszelt héja.
A langyos tejben az élesztőt egy teáskanál porcukorral megfuttattam, összeállítottam a ragacsos, lágy tésztát, majd huzatmentes, meleg közegben nagyon, de nagyon megdagasztottam. Csak úgy hólyagosodott a tészta. Letakarva, 30 C fokra előmelegített sütőben 50 percig hagytam kelni. Másfélszeresére kelt.
Enyhén lisztes deszkán finoman kinyújtottam és kiszaggattam. Még 30 percig hagytam kelni letakarva a langyos sütőben. A közepét a hüvelyujjammal benyomkodtam.
Mogyoróolajban sütöttem ki, közepes főfokon, az első két eresztés kicsit sültebb lett, de a harmadikra eltaláltam a hőfokot. Nem mértem pontosan meddig sütöttem, de egy perc körüli időszakok voltak, először a benyomkodott oldalát sütöttem fedő alatt, majd amikor kellőképpen megbarnult és megfordítottam, akkor már fedő nélkül.
Szia!
VálaszTörlésSok finomságot látok,ha nem bánod jövök olvasgatni!
Kérlek nézz be hozzám,meglepi vár!
Üdv:Brigitta
http://iny-csiklandozo.blogspot.com/
ezekhez a fánkokhoz csak annyit tudok mondani, hogy: AHHHHH! Gyönyörűek :)
VálaszTörlésAz nem csoda, hogy hamar elfogyott...
VálaszTörlésBeastie: Örülök, hogy tetszenek. Annak örülök, hogy kinézetre pont olyanok mint a nagymamám fánkja, pedig nem tőle tanultam fánkot sütni :)
VálaszTörlésbodzazsuzsa: :)))
A fánk úgyis frissen az igazi! :)