Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. június 20., hétfő

Vajas-snidlinges tojáslepény brie-vel, rukkolával, pirított fenyőmaggal









Könnyű, nyári reggeli vagy vacsora egyedi ízekkel. Újfent abból gazdálkodtam, amit a kezem ügyében találtam. Ez úgy szokott történni, hogy a kiválasztott fő alapanyagokhoz nézek még egy-két hozzá illő alkatrészt a hűtőben vagy a spájzban.
Jelen esetben a tanyasi tojás és egy darab közepesen érett brie sajt volt a kiválasztott, eszembe jutott, hogy frissen szedek egy kis rukkolát hozzá, valamint, hogy nem régen vettem egy csomag fenyőmagot, az a brie sajt nagyszerű kiegészítője lesz. A legutóbb vásárolt snidlingem is tartogatott még számomra egy csokornyi friss zöldet, gondoltam, miért is ne?
Két tanyasi tojást egy kis tejszínnel elhabartam, sóztam, a csokor snidlinget egyszerűen ollóval belevágtam. A briet felkockáztam, a rukkola leveleket megmostam, leszárítottam. A fenyőmagot szárazon enyhén átpirítottam.
Egy nagyobb kocka vajat felforrósítottam, a hőt alatta közepesre állítottam. Beleöntöttem a habart tojást és már tettem is rá a sajt darabokat a rukkolát és a pirított fenyőmagot, és megborsoztam. Még kisebbre is állíthattam volna a hőfokot, mert a lepény gyorsan pirult, de szép színt kapott, és ízre sem vált hátrányára. Gyorsan összehajtottam a lepényt és kis hőfokon pirítottam, hogy a töltelék kellőképpen átmelegedjen és a lepény belsejében a tojás krémesre süljön.




Tányérra emeltem, felszeleteltem és egy kevés félretett fenyőmaggal díszítettem.
Szemrevaló, és különleges íz hatással bíró fogás kerekedett belőle. Szeretem az ilyen „pillanat hevében” készült egyszerű, de ízletes ételeket.

4 megjegyzés:

  1. Ez most nagyon jól esne, főleg, hogy csak gyümit reggeloiztem

    VálaszTörlés
  2. Húúú, Nyelek nagyokat igy vacsora előtt. Ez az összeállitás telitalálat és megvan a holnapi vacsoránk:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes, biztos elkészítem én is hamarosan.

    VálaszTörlés
  4. Mennyei Manna ! :-)

    A Brie olyan T-Brie volt, amilyenről már "beszéltünk" ?
    Éhemet elvertem, volt benne fekete olívás saláta is - de még mindig nézem a tojáslepényedet... Mondhatnám: szemezek vele. Elbírnék egy kicsivel ebből a "brique-féle" étekből.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails