Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. november 1., csütörtök

Gombás pizza szalonnával, kétféle sajttal - hétköznapi ínyenceknek


A napokban ismét sütöttem néhány igazán nagyszerű pizzát. Ilyenkor mindig többfélét sütök, mondhatni, mindenkinek a kedvencét. Szép sorban mindet be is mutatom majd.
Ezt a pizzát magamnak készítettem, természetesen mindig belekóstolunk a többiekébe is. A család többi tagjának is nagyon ízlett a kóstoló belőle.

Szeretek egyes pizzákat „világos” alappal készíteni, tehát nem paradicsomszósszal. Pedig most egy másféle paradicsomszószt készítettem a „piros” alapú pizzákhoz, de erről majd máskor mesélek.
A világos alap nálam általában aioli, érdemes bepillantani elkészítésébe és sokszínű felhasználási lehetőségeibe:

Ezerarcú aioli


A pizza tésztát mindig a jól bevált pizza tésztám alapján készítem. Sokan próbálták már, másoknál is éppen olyan jól működik, mint nálam:

Bevált pizza tészta alapreceptHozzávalók 1 közepes pizzához

1 adag pizza tészta (22-25 dkg)
4 evőkanál aioli
10 dkg mozzarella golyó – 5 szeletre vágva
10 dkg brie – jelen esetben zöldborsos
6 db közepes barna csiperke – lehetőleg bimbós
Csipet morzsolt kakukkfű – lehet friss is
3 csík vékonyra szelt bacon

30 cm-es pizza formába egyengettem a pizza tésztát, melyet előtte megspricceltem kevés olívaolajjal és vékonyan megszórtam kukoricaliszttel.
Megkentem vékonyan aiolival és leraktam rá a mozzarellát. Elrendeztem rajta a közepesen vastagra szelt gombát. Megszórtam a kisebb darabokra vágott brie-vel, meghintettem kakukkfűvel majd leraktam rá a kétszer megsodort bacon csíkokat.230 C fokos sütőbe toltam és 12 percig sütöttem.


Nem csak a látványa, az íze is rendben volt. Szeretem ezeket a rendhagyó pizzákat, néha nem árt „világos” pizzákkal színesíteni a pizza palettát. 
4 megjegyzés:

  1. Aztaa, de jól néz ki!!!Gyönyörű!!

    VálaszTörlés
  2. Hogy ez nekem nem jutott eszembe... Pedig valami dereng, de hajlott korom mentség rá. (Évekig kerültem a paradicsomos ételeket - ma már nem - és legfőképp a pizza hiányzott.)

    VálaszTörlés
  3. Lehetne kenyérlángosnak is nevezni... nem?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails