Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. november 6., kedd

Házi csirkemájpástétommal töltött tojás – karcsúsítás élvezettel







A napokban mutattam be a házi csirkemájpástétomot kovászos kenyeremmel:

Házi csirkemájpástétom – kovászos kenyeremmel





Egyértelmű, hogy a párosítás zseniális: friss, ropogós kovászos kenyér házi pástétommal, kell ennél több?
Ugyanakkor szeretnék rámutatni arra, hogyan készíthetünk egy füst alatt ételeket úgy a családnak, hogy akik történetesen diétáznak, azok is jóllakjanak.
Amikor szelektíven étkezek akkor kerülnek reflektorfénybe ezek a lehetőségek. Amikor feltálalom az ételt, akkor mindenki eldöntheti, hogy szelektíven, vagy nem szelektíven szeretné-e.
A szelektív étkezés lényege az, hogy – a napi 2000-2500 kalória kereten belül – bármilyen finomságot ehetünk, csak egy étkezésen belül ne keverjük a "szénhidrát" és a "fehérje" kategóriába tartozó alapanyagokat. A semleges kategóriába tartozó alapanyagokat mindkét előzőleg említett csoporttal kombinálhatjuk.
Akit érdekel ez az étkezési forma, itt talál leírást és recepteket.

Hozzávalók 6 töltött tojáshoz:

3 evőkanál csirkemájpástétom
3 keményre főzött tojás

A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgáját a pástétomhoz adjuk, utána ízesítjük, majd nyomózsákkal megtöltjük a fél tojásfehérjéket. Ha nincs tojástálunk, akkor érdemes a tojáshajók talpáról egy kis darabot leszelni, hogy megálljanak sima tányéron is.
Tálalás előtt érdemes 1-2 órán át hűtőben tárolni.
Természetesen a töltendő tojások sárgáját a teljes mennyiségű pástétomhoz is hozzá lehet keverni, ahogyan én is tettem, hiszen eleve tervbe vettem a töltött tojásokat.
Ugyanakkor, ha van „maradék” pástétomunk, akkor a fenti leírás szerint járjunk el.





Sok friss zöldséggel komplett, könnyű vacsora, de nasinak sem utolsó. Amikor két étkezés között megéhezünk, csak bekapunk egyet és boldogan megyünk tovább …

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails