Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. november 26., hétfő

Parmezános-oregánós hamburger zsemle




A szezámmagos és a parmezános-oregánós hamburgerzsömle itthon a legkelendőbb. Nem csak attól függően variálom őket, hogy éppen milyen kedvem van, hanem, hogy mivel akarom megtölteni.

Meséltem róla a kedvenc szendvicskenyerem receptjének bemutatásakor, hogy a Subway szendvicskenyér reprodukálása volt a célom. A parmezános-oregánós szórást igazából innen merítettem. Olyannyira családi kedvenccé vált, hogy nem csak a szendvicskenyér, hanem a hamburger zsömle, számtalanféle péksütemény vagy töltött kifli esetében is alkalmazom.

A parmezános-oregánós szendvicszsömlék most éppen úgy készültek, ahogyan a nem olyan régen bemutatott amerikai hamburgerzsömlék, csak a szóráson változtattam:

Amerikai hamburger zsömle - házilag





A szezámmagos zsömléket fűszeres marhahúspogácsával, cheddar sajttal, édes-ropogós hagymával, ropogós baconnal, friss zöldségekkel tömtem és házi készítésű BBQ szósszal locsoltam meg:

Texas BBQ burger - házilag




A parmezános-oregánós hamburgerzsömlébe merőben más, de nem kevésbé finom és attraktív töltelék került, de erről majd legközelebb mesélek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails