Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. október 12., szombat

Őzlábgombás melegszendvics házi császárzsemlén – 999. bejegyzésem





Utolsó fejezetéhez érkeztem az őzlábgombás receptsorozatomnak.

Töltött őzlábgomba – 4 étel őzlábgombából. 1 rész.



Gombafasírt őzlábgombából és gombaragu alaprecept


Ez a 999. bejegyzésem, a jubileumi bejegyzés már egy másik receptsorozatról szól majd. 
Nem árulok zsákbamacskát, megérkezett hozzám a SousVide Hungary felajánlása által egy Sous Vide Supreme készülék, melyet egy héten át tesztelhetek. Már elkészültek az első ételek, már most mondhatom, hogy kevés egy hét, hogy kielégíthessem fantáziám minden szegletét. 

Igyekeztem olyan ételeket összeállítani, melyekkel ritkábban találkoztam más tesztelőknél, hogy a recept paletta minél teljesebb legyen azok számára, akik nap, mint nap használják otthonukban ezt a nagyszerű találmányt.

Visszatérve a jubileumi előtti bejegyzésemre, ez egy egyszerű, de annál finomabb őzlábgombás melegszendvics, melyet természetesen bármilyen más erdei gombából is el lehet készíteni.

A gombaragut az alaprecept alapján készítettem, majd elkevertem finomra reszelt főtt tojással, kétféle sajttal – vörös cheddarral és füstölt sajttal.
A házi császárzsemléket ez alapján a recept alapján sütöttem:

Ropogós kifli és császárzsemle


A szendvicskrémet tána ízesítettem egy kis frissen őrölt Maldon sóval és színes borssal majd ráhalmoztam a zsemlékre és a sajt olvadásáig grilleztem.


Jó étvágyat kívánok őzlábgombás ételeimhez, legközelebb egy nagyszerű sous vide halétellel jelentkezem, mely nem lazac lesz …


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, ínycsiklandozó a melegszendvicsed!
    Gratulálok, mindjárt 1000 bejegyzésed lesz!:)

    VálaszTörlés
  2. Egy, ennyire "egyszeru" etelt , csak te tudod, ilyen magasba emelni. Gratulalok a kilencszazkilencvenkilencedikhez es koszonom!!!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails