Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. július 12., csütörtök

Nyári menüajánlat – most ínycsiklandó fogásokkal a karcsúsítás jegyében


Olvasóktól, ismerősöktől, de még vendéglősöktől is hallom, hogy néha megerőltető napról napra megtervezni a szezonális menüajánlatot a családnak, a vendégeknek. Bárki kifogyhat az ötletekből, illetve nem árt néha frissíteni is a repertoárt.

Ünnepi receptválogatásaim fantasztikus érdeklődésnek örvendenek, e két szempontot alapul véve úgy döntöttem, hogy indítok egy nyári menüajánlat rovatot, melyet igyekszem a legváltozatosabb szempontok szerint összeállítani.
Ebben a részben – illetve további 2-3 részben – rendkívül ínycsiklandó, mégis karcsúsító ételeket gyűjtöttem össze a szelektív étkezés jegyében.
Természetesen több témakört is érinteni fogok, úgyhogy tessék csak hátradőlni, én szállítom a nyári menüsort! :)

Csirkemell steak olaszosan – paradicsommal, bazsalikommal, (bivaly)mozzarellával sütve. Karcsúsítás élvezettel!
Kentucky ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás élvezettel!Mézes mustáros grillezett tarja kevert salátával, wasabis – tormás öntettel. Karcsúsítás élvezettel!„Kijevi” fűszervajban sült csirkecombok vajas-párolt spenóttal – karcsúsítás élvezettelBBQ csirkecombok vajas-chilis kukoricával

A Nyári menüajánlat receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.

6 megjegyzés:

 1. Az olaszos, meg a mázes-mustáros után aligha tudnám a többit kipróbálni :-)
  De biztosan nem is kellene, mert telve lenne a raktere :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem egy napra szántam a menüajánlatot ... :D
   Bár igyekszem a sorozatot mielőbb "lezavarni", hiszen hamarosan elutazok, az olvasóktól azt kérem, hogy osszák be a menüajánlataimat augusztus végéig! :))

   Törlés
 2. Kösz Christi, azt hiszem, a szezonban gyakran bekukkantok hozzád ötletekért:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen, Zsuzsa! Mindig szívesen látlak és várlak! Remélem elégedett leszel a kínálattal! :))

   Törlés
  2. Ha nem titkos, hová utazol és meddig? Összefügg a gasztronómiával?
   Képzeld! A Vidéki Élet júliusi számát épp megvette a férjem (ez csak azért érdekes, mert évente kb.egy-két példányt szoktunk megvenni), így legalább ezen oldalakon keresztül is megismerhettelek:))) Egyébként nagyon klassz lenne, ha az ételfotók mellett magadat is megjelenítenéd néha. Már én is gondolkodtam ezen, hisz így sokkal emberközelibb lenne az élmény.

   Törlés
  3. Nem, nem titkos, minden évben pár hetet Spanyolországban töltök a gyerekeimmel. Most csak a Kisebbikkel a barátnőmnél. Múlt évben volt internet a házban, de így sem tudtam olyan aktív lenni, mint normálban, de idén nem lesz ... de azért fogok egy-kettőt posztolni.

   Örök dilemma, hogy hol a határ, hogy a blog rólam, vagy az ételekről szóljon. Persze mindkettő, de inkább a facebookon jelenítek meg több személyes vonatkozású képet.
   A Vidék ízében pedig oltári "nyűtt" vagyok, egy rendkívül zűrös időszakban készült a riport, csak nem akartam elpasszolni, mert nagyon jól esett a felkérés és szívesen adtam interjút, sütöttem-főztem hozzá! :))

   Törlés

Related Posts with Thumbnails