Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. július 6., péntek

Ropogósra „vasalt” gyros csirkemell steak klasszikus görögsalátával – gyorsan, szelektíven valami finomat!






Mondhatni, minden nap főzök. Igyekszem változatosan, és ami manapság éppen ilyen fontos, gyorsan, valami finomat.
Az elmúlt időszakban szelektíven étkezem, ami azzal is jár, hogy a gyomorkapacitásom a töredékére zsugorodott a korábbiakhoz képest. A gyerekekre a fokozott zöldségfogyasztás, a felnőttekre a csekélyebb kalória bevitel van jó hatással az elmúlt időszakban bevezetett étkezési reformnak a családban.
Nem reklamál senki, ebben a hőségben mindenki ízletes, könnyű ételekre vágyik.

Most a gyros fűszerkeverékem került ismét reflektorfénybe, illetve nem volt jobb ötletem arra, hogy miként tegyek vonzóvá két gigantikus, fél csirkemellet bőröstül, minthogy újfent kontaktgrillben vasaltam ropogósra, de szaftosan omlósra.

Mostanában nem ez az első ilyen próbálkozásom:

Ropogósra „vasalt” fűszeres csirkecombfilé grillsajtos zöldségnyárssal – karcsúsítás élvezettel!


Kentucky ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás élvezettel!


Ropogósra „vasalt” Kentucky csirkemell steak fetás kevertsalátával


Grillezett gyros csirkemell steak joghurtos paradicsomsalátával, házi pitával


Az egész csirkemellet kicsontoztam és két részre vágtam. A két kis lebenyt leválasztottam, a nagy melldarabokkal együtt enyhén klopfoltam. 2 evőkanál gyros fűszerkeveréket 4 evőkanál olívaolajjal elkevertem és beecseteltem vele a húsdarabokat. Elég neki néhány óra isapácban, de én előző este pácoltam be.
Csak közvetlenül sütés előtt sóztam, majd kontaktgrillben, 12 perc alatt a bőrével fölfelé ropogósra vasaltam a gyros csirkemell steakeket. 








Közben uborkát, szilva koktélparadicsomot, új lilahagymát felvágtam, mellé kétféle olívabogyót és darabolt fetasajtot készítettem elő.

A férjemnek összeállítottam belőle a salátát, amit morzsolt oregánóval megszórtam és csípős olívaolajjal meglocsoltam.




Magamnak csak úgy natúr a tányérra rakosgattam a hozzávalókat, ahogyan említettem már, nekem a Görögországban megszokott natúr módi nagyon bejön.

 A gyerekek sem maradtak éhen, csak ők éppen strandolni voltak, így ők a strandon pizzával és sült krumplival jóllaktak. :) Persze csak kivételesen, hiszen, ahogyan egy rendes családban illik, a legnagyobb számban a vacsorákat együtt költjük el. No, de most nyár, és vakáció van! :)



1 megjegyzés:

  1. Nagy könnyelműség volt részemről az egyhetes távolmaradás :-)
    Most aztán van mit pótolnom nyálcsorgatásilag :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails