Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. július 4., szerda

Színes, zöldséges tojáslepény brie-vel – karcsúsítás élvezettel!






Forró nyári napokon kitűnő, könnyű reggeli, ebéd, vagy vacsora.
Aki rendszeresen olvas, az tudja, sok-sok tojást eszünk, hiszem, hogy csak a fantázia szabhat határt a tojásételek elkészítésének, sokszínűségének:

Karácsonyi menüajánlat: elegáns – késői - reggelik tojással. Színesen, gazdagon


Vajas tojáslepény kecskesajttal és rukolával töltve – szelektív étkezés ízletesen, egyszerűen



 Persze nem kell nagy dolgokra gondolni, hol egy kis sonka, szalonna, vagy kolbász, hol spenót vagy rukola, hol pedig színes zöldségfélék és persze valamilyen finom sajtféle, ami kiemeli a tojást az egyszerű, hétköznapi elkészítési módozatok közül.

Most apróra vágott piros, sárga és zöld kaliforniai paprika és egy kis snidling színesítette a tojáslepényt, a francia brie pedig krémesítette és tovább ízesítette.
Szigorúan vajon és csendes tűzön készül nálam a tojáslepény, amit, amikor már félig megszilárdul, akkor megszórok a töltelékkel és lapáttal „feltekerek”.
Mostanában pirítós nélkül falatozom be, még mindig nem hagytam fel a szelektív étkezéssel.
Hiába, aki télidőben hetente többször süt kovászos kenyeret - természetes kovásszal, természetesen - , az nyáridőben szelektíven étkezik, hogy kiegyensúlyozza a téli, gazdag étrendet. Mindennek meg van a maga ideje … :)




2 megjegyzés:

  1. Hú, hát ez nagyon jól néz ki...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, csak kár, h nem írtad le, hogyan készül.. :) Vagyis hogyan tud ilyen jól kinézni - gondolom, titok :D

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails