Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. január 31., péntek

BLT szendvics ropogós Kentucky csirkemellel - házi zsemlében




Már bemutattam egy BLT szendvicset, nem tudok frappánsabb előszóval előrukkolni, úgyhogy kénytelen vagyok ismételni magamat.
Nagyon szeretem a Tex Mex, kreol és amerikai ételeket. Egy időben gyakran megfordultam az Egyesült Államokban, ott is és a világ számos más pontján is szívesen választottam ilyen típusú éttermeket. Van, amiben verhetetlenek: szószok, steakek, oldalasok, szendvicsek, marhasültek. Ennek oka szerintem a népek keveredéséből kialakult fúziós megoldások, ahol az angol, francia, olasz mexikói és a többi lakosok beadták a közösbe nemzeti konyhájuk legvonzóbb alapanyagait és fortélyait, de már egy új élet, egy új világ, egy szabadon választott formáció jegyében.
Aki az amerikai konyhát a Mcdonald’s -el azonosítja az nagyon egyszerűen gondolkodik, és nagyon keveset tud az amerikai konyháról. No és ajánlom figyelmébe ezt a BLT szedvicset.

BLT: bacon, saláta, paradicsom az alapja a trilógiának, „kötelező” kiegészítője pedig a majonéz. Szendvicsről lévén szó, fontos kelléke a toast vagy édeskés szendvicskenyér. Érdekes olvasnivalót a kialakulásáról itt olvashattok.

Fantasztikus, kifejezetten ehhez a szendvicshez kifejlesztett és megsütött szendvics zsemléimet már korábban bemutattam. Éppen olyanok lettek, mint megálmodtam:





Újabban változtattam Kentucky fantázianéven kifejlesztett fűszerkeverékemen, inkább azt mondanám, hogy egyszerűsítettem rajta:

2 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál morzsolt korianderlevél
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál édes fűszerpaprika
½ teáskanál színes bors

Ez a mennyiség úgy másfél kiló csirkemell fűszerezéséhez elegendő.

Nagyjából a szendvics zsemlék méretéhez igazítottam a vastagabb csirkemell szeleteket, befűszereztem és visszatettem a hűtőbe. 
Közben előkészítettem a többi hozzávalót: római és jégsalátát mostam, paradicsomot szeleteltem, kisütöttem a tökéletes, ropogósrasült bacon szeleteket, felszeleteltem a vörös cheddar sajtot, kikevertem a majonézt, amiből mézes-mustáros majonézmártást készítettem. 
A szendvicszsemléket megsütöttem, hűlni hagytam, majd kettévágtam.

Időben kivettem a csirkemellet a hűtőből, frissen őrölt Himalája sóval fűszereztem, majd liszt, tojás, kukoricapehely sorrendben bundáztam.

Bő forró olajban kisütöttem a ropogós, Kentucky csirkemelleket, és összeállítottam az előkészített hozzávalókból a szendvicseket. 



Korábban grill csirkemellel debütált a BLT szendvics, érdemes ide is benézni! J


BLT szendvics grillezett cajun csirkemellel



4 megjegyzés:

  1. Fantasztikus, ínycsiklandó , a szememnek is különleges élvezet, gratulálok, ismét egy gyönyörűséges alkotás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Vörös cheddart használok ezekhez a szendvicsekhez és a fajitahoz is! :)

      Törlés
  2. Annyit szeretnék megkérdezni, hogy milyen sajtot használsz a szendvicseidben ?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails