Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. január 31., péntek

Tex Mex csirkés quesadilla




Úgy látom mindenkinek nagyon tetszett a Route 66 csirkés quesadilla. Nem csodálom, mert elképesztően finom és nem bonyolult az elkészítése sem.
Én úgy szoktam csinálni, hogy időt és utánajárást spóroljak magamnak, hogy néhány napra előre tervezek. Dupla adag tortilla lepényt sütök és azt többféle étel mellé is kínálom: fajitahoz, gombaleveshez, Kentucky csirketekercshez. Vagy uborkasalátából, ami jól passzol a paprikás csirkéhez és a rántott szelethez is, vagy fokhagymás joghurt szószból, ami a flekkenhez, a fajitahoz, salátaöntetnek és például ehhez a quesadillához is jól passzol.

Ez a quesadilla a férjem kedvenc feltét kombinációjával készült. Mindig mindenkinek személyre szabottan igyekszem kedvezni, hogy pótolhatatlanná tegyem magamat! J

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 evőkanál fajita fűszerkeverék 1 teáskanál Himalája sóval, 2 evőkanál olajjal és 1 evőkanál lime vagy citromlével elkeverve a csirkemell pácolásához
½ fej jégsaláta csíkra vágva
1-1   piros és zöld kápia vagy kaliforniai paprika apró kockára vágva
1 kis fej édes hagyma apró kockára vágva
20 dkg vörös cheddar sajt


A legfőbb hozzávaló új kotaktgrillem, hiszen ebben sütöttem ropogósra a quesadillat.


Az egyik lepényt lefektettem, erre következett a csirkemell, a saláta, a paprika és hagyma kockák, cheddar sajt majd befedtem egy másik tortillával. Kontaktgrillben addig sütöttem, amíg a tortilla ropogós lett, a sajt pedig megolvadt. 






1 perc múlva négyfelé vágtam és a fokhagymás joghurtszósszal feltálaltam. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails