Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. június 24., péntek

Bazsalikomos tojáskrém




A nyári nagy melegben időnként hidegtálat készítek meleg étel helyett. Ehhez készült a bazsalikomos tojáskrém, melynek a maradékát szendvicshez használtam fel.

Ebből az okból kifolyólag nagy mennyiséget készítettem belőle, de természetesen ez felezhető, ha valaki csak reggelihez, uzsonnához, vagy vacsorához készíti.

10 főtt tojás

egy közepes fehér vagy vöröshagyma

3 evőkanál házi majonéz

3 dkg vaj

6-8 db nagyobb bazsalikomlevél (nem szükséges bele nagyobb mennyiség, mert a friss bazsalikomnak nagyon kellemes, de igen erős íze van)

só, színes bors

Minden hozzávalót apróra összevágtam, tálba raktam, hozzáadtam a majonézt, a szobahőmérsékletű vajat, sóztam, borsoztam és botmixerrel szinte habosra turmixoltam a krémet.

Lefedve betettem a hűtőbe egy félórára, hogy kicsit dermedjen, majd nyomózacskóba töltöttem és felhasználtam. A hidegtálból megmaradt tojáskrémet sűrű belű falusi kenyérből készült pirítósra nyomtam, rukkolával és piros húsú paprikával díszítettem. Nem csak a látvány, hanem a díszítő elemek íze miatt.

Az orchidea természetesen kizárólag csak díszítésként szolgált. :)

Finom volt, ebben a nagy melegben a maradék is hipp-hopp elpárolgott!

3 megjegyzés:

  1. Azt el is hiszem hogy elfogyott hamar, ami jó az csúszik gyorsan. Guszta, bár bazsalikomot nem sűrűn használok , de szerintem anélkül is biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. egyszerű de nagyszerű, irtó fininek néz ki! asszem kipróbálom hétvégén.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails