Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. szeptember 12., hétfő

Színes és ízletes nyári melegszendszendvics házi kovászos kenyéren





A Nemzeti Gulyás Napra sütött kovászos kenyeremből készült ez a színes, ízletes melegszendvics. Nyomokban görögös motívumra fűztem fel, ahogyan a legutóbbi melegszendvicset olaszosra, mediterránra.

Persze megbolondítottam egy-két színes, valamint gyomorsimogató finomsággal is, mint a kápia paprika és a bacon.

Egyik efféle szendvics sem a bonyolultságával tarol, sokkal inkább a színes ízekkel és látvánnyal, mely már az előtt beindítja a nyálcsorgatást és a gyomornedveket, hogy beleharapnánk. Ettől jobb emésztés serkentő nem is kell.

A kovászos kenyérszeleteket enyhén megpirítottam, majd meglocsoltam – saját készítésű – fokhagymás olívaolajjal. Megraktam kisebb darabokra vágott fetával, zöld olívabogyóval, piros húsú paprikával, ami persze lehet gogos is és kápia, de még kaliforniai is. A színére és az édeskés ízére nagy szükségünk van a kompozícióban. Még egy kis szalonnamorzsa is került a zöldségek közé, valamint megszórtam egy kis morzsolt oregánóval, majd ment a grillbe.

Amikor enyhén színt kapott, akkor befedtem vékonyra szelt bacon csíkkal, és addig sütöttem, amíg a szalonna szalagok át nem sültek szaftosra, de enyhén ropogósra.





Azonnal, frissen tálaltam. Még a teraszon. Sajnos, lassan be kell költöznünk az ebédlőbe. De addig is minden percet kihasználunk, hogy kiélvezzük!





5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. Ebédre kérhetem?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták ezek a megrakott kenyérkék! Szívesen eltudnék majszolni egy szeletet most délután!:-)

    VálaszTörlés
  3. MeMe.

    Mediterrán Melegszendvics :-)

    Nagyszerűnek látszik. És biztosan nem csak látszik annak :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails