Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. szeptember 15., csütörtök

Színes, klasszikus szendvicsek svájci gyökérkenyéren
Időnként rám jön a szendvicskészítés, ilyenkor csak úgy ontom a szendvicseket. Mostanában közzé tettem néhány melegszendvics formációt is, most újra hideg szendvicsek következnek.

Nem vásároltam flancos alkatrészeket ehhez a szendvicstálhoz. Egyszerűeket, frisseket, finomakat.

Sült sonkát, füstölt-főtt tarját és csípős vastagkolbászt. Friss tanyasi tojást főztem keményre. Zöldhagymát, datolya paradicsomot, vajretket, enyhén csípős zöldpaprikát, piros kápiát, és csinos, apró salátaleveleket mostam, szeleteltem, készítettem elő a díszítéshez. Háromféle sajtból készítettem elő kisebb szeleteket: füstölt, nagy lyukú és brie sajtból.

A szendvicsek camambertes és kéksajtos sajtkrém alapot kaptak, majd kialakítottam rajtuk a salátaágyat, utána megpakoltam őket, egyszerűen, de csinosan.Persze a lényeget a végére hagytam, hiszen a szendvicsek különlegességét a kenyérféle adja. A frissen kisült pain paillasse – svájci gyökérkenyerekből szeltem hozzá. A mákkal megszórt és a szárított paradicsomos gyökérkenyérből.

A kenyér friss volt és ropogós, a feltétek is frissek, színesek és ízletesek. Nem kellett őket sokat kínálni.4 megjegyzés:

 1. Szépek ezek a szendvicsek! Színesek, frissek, gusztusosak!

  VálaszTörlés
 2. Már tegnap elhatároztam, hogy megpróbálom a svájci gyökérkenyeret kemencében. Nos, most elnézve a szendvicseket, indulnék is azonnal fűteni a kemencét. De várok szombatig, akkor viszont szendvicsgyártásba kezdek, fotózok, és remélem, megközelítem a Mester remekműveit.

  Most megyek, megvágom a langyos kenyeret, és vajjal, friss paradicsommal bevacsorázok belőle.:-)

  VálaszTörlés
 3. Csipkerózsa: Láttam a kemencédet és a szép kenyeredet! Gratulálok!

  Várom a képriportot a svájci gyökérkenyérről is! Kemencében! :))

  VálaszTörlés
 4. Esedezem egy szeletkéért!:-)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails