Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. október 23., vasárnap

Sajttal töltött csirkemell rántva, mindig kicsit másképp: most mediterrán töltelékkel






Folytatom a göngyölt csirkemell sorozatot, de bemutattam már be néhány ínycsiklandó pulykavariációt is, nem is olyan régen.

Említettem már, hogy a filézett csirkemell nem első számú alapanyag kedvencem, sem ízében sem állagában, sem hasznosíthatóságában. Ugyanakkor különböző fortélyokkal magam számára is élvezhetővé tudom varázsolni, ennek egyik módja, hogy mindenféle finomsággal megtöltöm, és vagy bundázom, vagy baconba csomagolom.

Egy jó fűszerkeverék is sokat emel rajta, de olyan kiegészítők, mint a sajt, különböző zöldségek, gyümölcsök és erőteljesebb ízű húskészítmények, mint a kolbász vagy bacon szalonna valamint a panírozás, valóban magasabb élvezhetőségi szintre emelik, nálam.


Háromféle töltelékkel készítettem ehhez a vacsoráhozcsirkemell filét, most az egyiket mutatom be, amit mediterránnak neveztem el. A férjemnek készült kifejezetten, Ő persze rajong a csirkemell filéért, és a mediterrán hozzávalókért nem különben.

Ebbe a töltelékbe apróra vágott napon szárított paradicsom, mozzarella, firss bazsalikom, valamint frissen reszelt pecorino (parmezánnal kiváltható) került.





Finomra őrölt, átszitált kiflimorzsában bundáztam, klasszikus eljárással: liszt, felvert tojás egy kis sóval, kiflimorzsa sorrendben, a nem túl vékonyra klopfolt (sima talpú klopfolóval két fólia között) sóval, frissen őrölt borssal meghintett csirkemell filéket.


Ahogyan említettem többféle töltelékkel is készült a vacsorához csirkemell filé, most fehér húsú krumpliból készült francia krumplipüré és burgonyachips készült melléjük köret gyanánt.

Gazdag volt a vacsora kínálat, mert többféle zöldséget is bundáztam, természetesen minden fogást be fogok mutatni.

"Minden idők" legnépszerűbb bejegyzései göngyölt csirke és pulykamell variációim az oldalon, úgyhogy lehet, hogy érdemes körbenézni nálam ez ügyben! :)

3 megjegyzés:

  1. No, helyreállt.

    Legalább elmondhatom: kedvenc színem, kedvenc méretem... és csábító köret :-)))

    VálaszTörlés
  2. Ó, ahogy csordul ki az a töltelék... Szuper. :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails