Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. május 28., hétfő

Komótosan rozéra sült borjúbélszín érmék grillezett kecskesajttal, színes paprikarőzsével, vargányás burgonya krémpürével







Nincs sok időm mostanában, de a Szega Foods receptverseny kiírása annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, élek az alkalommal.
Olyan összetevők felhasználásával hirdettek receptversenyt, ami felhívás volt keringőre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerű ételeket készítsek, melyeket a nagyszerű alapanyagok emelnek piedesztálra.

Az alábbi alapanyagokat választottam ehhez a recepthez a Szega Foods nagyszerű termékkínálatából:

-         Buche Chevre Blance kecskesajt
-         vargányás olívaolaj
-         steakbors
-         szerecsendió

Ez már a második receptem, mellyel nevezek a versenyre, most, hogy már el is fogyasztottuk az ételeket, magam sem tudom, melyiket emelném a másik elé:


Mediterrán csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével – a Szega Foods kreatív receptversenyre


Hozzávalók 4 adaghoz:

2 db borjúbélszín – egyenként 50-60 dkg-osak melyből csak az érmére szeletelhető részét használjuk fel az ételhez - adagonként 20-20 dkg-ot. A „leeső” részeket egy másik ételhez kínáljuk fel.
1 evőkanál olívaolaj
steakbors
frissen őrölt só

15 dkg kecskesajt

1-1  piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
4 szelet érlelt sonka – Pármai vagy Serrano

½ dl fehérbor a mártás sűrítéséhez


5 db közepes sárgaburgonya
2 dl tejszín
1 dl vargányás olívaolaj
frissen reszelt szerecsendió

A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon hirtelen körbepirítjuk minden oldalán. Cserépedénybe tesszük és 80 C fokos sütőben 2,5 órán át sütjük. 
Sütés közben, ha megnyomjuk a húst az ujjunkkal akkor érezzük, hogy mennyire rugalmas, ez jelzés, hogy mennyire sült át. Most a cél a rózsaszínre sült állapot volt, ehhez éppen megfelelő volt 2,5 óra a fiatal, de nagyobbnak számító darab bélszínnek. 

A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük, majd a „javából” 3 cm-es érméket szeletelünk belőle. A maradékot egy másik ételhez használjuk fel. Például:


Omlós borjúbélszín és grillezett kecskesajt falatok mediterrán salátaágyon – a Szega Foods kreatív receptversenyre


A cserépből szűrőn át kiöntjük a hús szaftját és a fehérborral beforraljuk.

Héjában, sós vízben megfőzzük a krumplikat és még forrón lehúzzuk a héját, összetörjük. A tejszínt felforraljuk a vargányás olívaolajjal és kis adagokban elkeverjük a krumplival. Frissen őrölt szerecsendióval és sóval fűszerezzük.

A paprikákat vékony csíkokra szeleteljük és egy-egy keresztben kettészelt sonka szeletbe göngyöljük. Fogpiszkálóval rögzítjük.
A darabolt kecskesajtot és a paprika rőzséket tepsin 2-3 percig grillezzük. A paprikarőzsékből a fogpiszkálót tálalás előtt eltávolítjuk.

Tipp: aki jól átsütve szereti a bélszínt, annak grillezzük a bélszínérmékre helyezve a kecskesajtot. A férjem jól átsütve kedveli, neki így készítettem és tökéletesen puha, omlós, szaftos maradt a bélszín, csak jobban átsült.

A kecskesajt darabokat 3-3 bélszínérmére, a paprikarőzséket pedig a formára igazított krumpli krémpürére helyezzük. A bélszínérmékre egy-egy kiskanálnyi mártást csorgatunk és azonnal tálaljuk.









Felségesen finom étel. Egészen biztos vagyok abban, hogy jó kedvemben voltam, amikor megkomponáltam! :)



6 megjegyzés:

  1. Húú ez egy remekmű! Istenien néz ki! Nagyon kreatív vagy!
    Még nem ettem ilyesmit, de ezt egyszer biztosan kipróbálom.

    Tanfolyam mikor lesz? =)

    Üdv
    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Judit! Feltétlenül próbáld ki, hiszen nem a munkaigényességétől, hanem a felséges alapanyagoktól és a technológiától nagyszerű fogás. Nem fogsz csalódni benne! ;)

      Tanfolyam?!:)... egyenlőre igyekszem itt bemutatni, amit lehet ... :)

      Törlés
    2. Az itt virtuálisan bemutatottakkal is nagyon elégedett vagyok, de titokban reméltem, hogy ilyen ételekhez is tervezel egy tanfolyamot, gondoltam próba szerencse. :D

      Törlés
  2. Már a címe is dupla élvezet! Meg is nevettet :-D

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails