Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. május 14., hétfő

Pasar por Andalucía y morir después – Andalúzia, élményeim tükrében. Ne maradj le a második andalúz receptversenyről!Az elmúlt évben magam is neveztem az első andalúz receptversenyre, melyen az előkelő 4. helyet sikerült kifőznöm magamnak:

Újra itt vagyok!
Szerintem a receptem, mellyel neveztem zseniális (csirkecombból is elkészíthető, akik a nyúlcombtól idegenkednének), érdemes betekinteni:


Egy csipetnyi Andalúzia: nyúlcomb salmojeroban friss, roppanós zöldségekkel.
Andalúzia számomra nem távoli vagy ismeretlen célpont, hiszen már a blogírás kezdetén több posztban is írtam az itt szerzett gasztronómiai és turisztikai élményeimről:„Pasar por Andalucía y morir después”


„Pasar por Andalucía y morir después” II.
Nem hiányozhatnak a spanyol és andalúz alapanyagok a konyhámból. A jobbik eset, ha személyesen szerezhetem be, de, ha megszorulok, akkor mindig van körülöttem valaki, akihez fordulhatok, hogy hozzon nekem belőlük:

Egy falat Spanyolország


Egy falat Spanyolország II.


Néhány falat Spanyolország


Világbajnok: Spanyolország
Természetesen nem csak megfőzni, hanem étteremben elfogyasztani is különleges élmény egy tipikus spanyol vacsorát:

Tipikus spanyol vacsoraA konyhámban nem csak receptversenyekre készül spanyol vagy andalúz ihletésű étel, hanem igen gyakran a hétköznapokban. 
Spanyol ihletésű ételeim receptjeibe itt lehet betekinteni. 


A spanyol konyhán belül, a tapas ételek, vacsorák is rendkívül népszerűek nálunk. Tapas ételeimet itt gyűjtöm.


Bízom abban, hogy személyes élményeim is hozzásegítenek többeket ahhoz, hogy szerezzenek be legalább egy andalúz alapanyagot és nevezzenek a versenyre! Talán még ihletet is sikerült adnom!

Hajrá mindenkinek!

Már csak néhány napod van, hogy nevezz a II. Andalúz Receptversenyre és ezzel esélyt kapj arra, hogy részt vehess a dél-spanyol sztárchef, Enrique Sánchez vezette főzőkurzuson!


Nem kell hozzá mást tenned, mint:
·  kiválasztani egy szimpatikus andalúz hozzávalót innen 
·  kigondolni egy bármilyen konyha ihlette ételt, melyben szerepel a hozzávaló és
·  feltölteni a receptedet egy kép kiséretében facebookos oldalunkon Receptverseny menüpontjában május 20-ig!

Utána már csak izgulnod kell, hogy bekerülj azon 14 szerencsés közé, akijúnius 9-én egy autentikus dél-spanyol menü elkészítését nem mástól, mint egy igazi andalúz cheftől, Enrique Sancheztől tanulhatja meg!
Ragacsos rizs báránnyal, kakukkfűvel és gombával vagy cékla salmorejo serrano sonkával és fürjtojással... Csak kettő a kurzuson bemutatandó ínyencségekből.
Szívesen megtanulnád hogyan készülnek?

Akkor ne habozz, nevezz még ma!
1 megjegyzés:

  1. NO, azért azt az m-betűst inkább a végére hagynám. A legvégére :-P

    "Kedves utasaink! Ha a jobboldali ablakon néznek ki, láthatják, hogy mindkét motor lángokban áll. Ha viszont a bal oldalin tekintenek kifelé, akkor amit a szárny mellett alant látnak, az a város Nápoly. Jusson eszükbe a régi mondás..."

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails