Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. január 24., péntek

BLT szendvics grillezett cajun csirkemellel




Nagyon szeretem a Tex Mex, kreol és amerikai ételeket. Egy időben gyakran megfordultam az Egyesült Államokban, ott is és a világ számos más pontján is szívesen választottam ilyen típusú éttermeket. 
Van, amiben verhetetlenek: szószok, steakek, oldalasok, szendvicsek, marhasültek. Ennek oka szerintem a népek keveredéséből kialakult fúziós megoldások, ahol az angol, francia, olasz mexikói és a többi lakosok beadták a közösbe nemzeti konyhájuk legvonzóbb alapanyagait és fortélyait, de már egy új élet, egy új világ, egy szabadon választott formáció jegyében.
 Aki az amerikai konyhát a Mcdonald’s -el azonosítja az nagyon egyszerűen gondolkodik, és nagyon keveset tud az amerikai konyháról. No és ajánlom figyelmébe ezt a BLT szendvicset.

BLT: bacon, saláta, paradicsom az alapja a trilógiának, „kötelező” kiegészítője pedig a majonéz. Szendvicsről lévén szó, fontos kelléke a toast vagy édeskés szendvicskenyér.

Fantasztikus, kifejezetten ehhez a szendvicshez kifejlesztett és megsütött szendvics zsemléimet már bemutattam. Tökéletesek lettek:


Cajun fűszerkeveréket már régóta használok, a fajita és gyros, tandoori fűszerkeverék mellett állandó kedvenc:

Házi fűszerkeverékek, fűszerpácok 1. rész: fajitas, cajun, gyros, baharat, Kentucky, tandoori


Nagyjából a szendvics zsemlék méretéhez igazítottam a vastagabb csirkemell szeleteket és cajun fűszerkeverékkel szórtam meg. Visszatettem a hűtőbe, amíg előkészítettem az összes hozzávalót: római és jégsalátát mostam és szárítottam, paradicsomot szeleteltem, kisütöttem a tökéletes, ropogósra sült bacon szeleteket, kikevertem a majonézt, amiből mézes-mustáros majonézmártást készítettem. 
A szendvicszsemléket megsütöttem, hűlni hagytam, majd kettévágtam.

Időben kivettem a csirkemellet a hűtőből, ugyanis hideg húst sohasem szabad serpenyőbe tenni, csakis szobahőmérsékleten. Frissen őrölt Himalája sóval fűszereztem, majd kontaktgrillben megsütöttem.


Összeállítottam az előkészített hozzávalókból a szendvicseket és feltálaltam. Napokig ez volt a menü, a család az istennek nem akart ráunni. Úgyhogy készült másféle csirkemell betéttel is, de ezt legközelebb mutatom be! J




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails