Előre bocsátom, hogy ez nem klasszikus csülök pékné módra,
ugyanis a csülök levesben főtt. Ez amolyan maradékok hasznosítása, mint az
utóbb bemutatott fokhagymás oldalas. Elég jól néz ki, és nagyon finom is:
Innen vettem az ötletet. Történt ugyanis, hogy kivételesen
nem akartam vasárnap húslevest főzni, de a Kisfiam nyomatékosan megkért rá, az
utolsó percben. Volt karajcsontom és borjúnyesedékem, vettem hozzá egy szép
nagy szelet csontos marhalábszárat és egy kis csinos és húsos csülköt. Jó kis
leves főtt belőle.
Úgy fél kiló főtt csülökfiléhez 6 nagy
gerezd fokhagymát lereszeltem, sóztam, borsoztam, megvártam, míg krémes lett.
Megkentem vele alaposan a kisebb darabokra vágott csülköt és Maldon sóvirággal
fűszereztem. Hagytam állni egy órán át majd mangalica zsírral kikent cserépbe
rendeztem bőrével lefelé. 1-1 nagy, cikkekre vágott almát és édes hagymát szórtam
mellé és betettem a 220 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc múlva
megfordítottam a csülökdarabokat és ropogósra sütöttem.
A sült almával és hagymával
tálaltam, tudvalévő, hogy kerülöm a szénhidrátot. Viszont minden helyzetben
feltalálom magamat! J
A levesben főtt húsokat már egyszer
kimerítettük, úgyhogy az újrahasznosításkor frissen, melegen érdemes
elfogyasztani. Ha kihűlt, csökken az élvezeti értéke. Frissen, forrón viszont
nagyon finom, úgyhogy érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése