Kaptam szép borjúcombot. Még mindig az új kontaktgrillem
avatásánál tartok, így úgy döntöttem, hogy megtöltöm a borjúszeleteket és
grillezem.
Igazi wellness fogás, ahol az ízek mégis úgy laktatnak,
mintha csülök péknét ettünk volna. Persze a megterhelt gyomor érzése ez esetben
elmarad. J
Nagyon egyszerű a recept, néhány elsőrangú hozzávalón kívül
semmilyen extra befektetést nem igényel. Csirkemellel is készíthetjük, de a
borjúhús teszi nagyon kerekké ezt a fogást.
Hozzávalók 2 adaghoz:
4 nagy szelet borjúcomb enyhén klopfolva
2 szelet Pármai sonka
1 vastagabb, vagy 2 vékony szelet érett provolone sajt (Provolone
Valpadana DOP Piccante sajtot használtam) középen kettévágva
A borjúszeleteket sóztam, borsoztam. Az egyik szeletre ráfektettem
egy szelet Pármai sonkát, ami félig túlnyúlik a hús szeleten, ráfektettem a fél
szelet sajtot és befedtem a sonkával. Erre helyeztem rá a másik szelet
borjúhúst.
Megkentem olívaolajjal a hússzeletek felszínét és 2-3 percig grilleztem magas hőfokon. A kifolyt sajtot a szafttal ( van
a kontaktgrillhez szaft felfogó tálka) a kész borjúszeletek mellé feltálaltam.
Párolóedényben, gőz fölött megpároltam a zöldbabot és végül enyhén megsóztam.
A kész borjúszeleteket kettévágva tálaltam a köretekkel.
Rém egyszerű és mutatós étel, ami különlegesen finom az
egyszerű, de minőségi alapanyagoktól. Friss, üde, tápláló és egészséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése