Szerintem nagyon kevesen vannak, akik nem szeretik a rántott
csirkét. Ez az eljárás eltér a hagyományostól, a csirke még szaftosabb, a
bundája még ropogósabb, a fűszerezés pedig szabadon választott, lehet csípős,
lehet cajun, lehet fajita, vagy Kentucky módra! J
Másfél éve készítettem először így csirkeszárnyakat, már
akkor megállapítottuk, hogy fergeteges:
KFC - Korean
Fried Chicken, azaz extra ropogós csirkeszárnyak
A napokban Pretzelburgehez készült csirkemell steak így, és
mindent vitt! Még szép, hogy hamarosan terítékre került egy komplett ebéd
formájában.
Pikáns
Pretzelburger
Pretzelburger –
a klasszikus
Majdnem 1 kg csirkeszárnyat és 40 dkg csirkemellet
készítettem. A csirkeszárnyak hegyét eltettem máskorra, és még kétfelé
daraboltam őket. A csirkemellet vékony csíkokra vágtam.
Most fajita fűszerezést kaptak, de egyszerűen chilipor,
fokhagymapor, édes fűszerpaprika, bors fűszerkeverékkel is fűszerezhetünk, ha
nincs kedvünk valami bonyolultabb fűszerkeveréket bekeverni. Ezzel az egyszerű
keverékkel nem lehet mellényúlni. J
Elkészítettem az első panírt:
¼ csésze (4 evőkanál) kukoricakeményítő
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál finom só
Alaposan összekevertem és megforgattam benne a csirkerészeket.
1 órára hűtőbe tettem lefedve.
Közvetlenül sütés előtt előkészítettem a második panírt:
½ csésze (8 evőkanál)
kukoricakeményítő
½ teáskanál sütőpor
½ csésze (8 evőkanál) víz
Alaposan összekevertem és
megforgattam benne a csirkerészeket és forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra
sütöttem.
Közben elkészítettem a
káposztasalátát:
36 dkg vegyes, gyalult
káposzta és répa keverék
1 fej édes hagyma vagy
lilahagyma
4 evőkanál nádcukor
4 evőkanál fehér borecet
2 evőkanál olaj
2 dl házi majonéz
A cukrot, olajat, borecetet
alaposan elkevertem, majd hozzáadtam az finomra vágott hagymát. Elkevertem és 5
percig hagytam, hogy összebarátkozzanak. Hozzáadtam a káposzta-répa keveréket
és alaposan átforgattam. Végül elkevertem a majonézzel, alaposan összekevertem
és 1 órára hűtőbe tettem, hogy összeérjen a saláta.
A fiúk kaptak egy kis házi
sült krumplit is hozzá, de egyre kisebb mennyiséget készítek, mert nem hiába
találták ki a Kentucky rántott csirkét amerikai káposztasalátával, hiszen zseniális
köztük az összhang! J
Kedves Alexa Christi!
VálaszTörlésMegcsináltama fenti recept alapján a csirkeszárnyakat. Finom lett, de sajnos a bunda egy része a lábas aljára ragadt, amiben sütöttem őket. Elég hígnak találtam a 2. vizes-keményítős panírt, és tényleg le is folyt a húsokról. Lehet, hogy több keményítőt kellene raknom bele? Vagy hogyan csinálhatnék "tapadósabb" panírt, vastagabb bundát?