Gyermekkorom óta benne van a 10 kedvenc ételem felsorolásában.
Aktív idegenforgalmistaként, amikor évente tucatszor utaztam, hazafelé a
repülőn mindig csirkepörköltről álmodoztam. Gyakran hívtam fel anyósomat, hogy
nem főzne-e nekem mire hazaérek.
Most főleg aprólékból készült, ugyanis a két combját és a
fél mellét tandoori csirkének készítettem el. Ez már a második tandoori csirke volt egy héten belül.
Mivel Rebeka hétköznap a
fővárosban van az egyetemen, így hármunknak kétszeri étkezésre is elégséges egy
kétkilós tanyasi csirke, amilyen ez volt.
Kicsit sokallom a Mastergood tanyasi csirke árát, ugyanis a
piacon jóval olcsóbban jutok igazi kapirgálóshoz. Szeretem a Mastergood csirkét
is, ízletes a húsa, és részemről rendben van minden szempontból, kivétel a
magas ára. Most viszont akciósan (nem leértékelve J) lehetett az Intersparban
hozzájutni, úgyhogy egy szép nagy példányt ki is emeltem a hűtőpultból.
A két szárnyát, hátát és farát, a mellcsontot, a fél
mellfilét és 3 egész csirkemájat készítettem el pörköltnek. A májat külön
vásároltam.
Ugyanúgy készítettem, mint máskor, nem olyan régen is
megemlékeztem egy csirkepörköltről:
Most is vajas nokedli volt a köret a fiúknak, a csúsztató
pedig fokhagymás-joghurtos uborka, ugyanis én még kihagyom a nokedlit egyelőre.
Még 5 kilót szeretnék fogyni. J
Vajas nokedli
(galuska)
40 dkg görög joghurtba 2 gerezd fokhagymát nyomtam és ízesre
sóztam. 2 kígyóuborkát meghámoztam, hosszában négyfelé vágtam, majd
felkockáztam és a joghurthoz adtam.
A fele mennyiséget én pusztítottam el a csontos részekhez.
De a fiúknak is nagyon ízlett! J
Jó kis ebéd volt, annyi biztos! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése