Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. november 24., hétfő

Rakott cajun csirkemell steak ropogós kockaburgonyával



Mielőtt készül egy válogatás eddigi rakott finomságaimból, záróakkordként, íme egy újabb verzió, amely igencsak jól sikerült.
Igazi komfort étel, mondhatni a komfort ételek gyöngyszeme: mutatós, finom, és roppant egyszerű elkészíteni. Ráadásul megállja a helyét az ünnepi asztalon is, így nálunk karácsonykor rendszeresen bekerül a menübe a pulykás verzió.

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 csirkemell steak egyenletesre igazítva (ez annyit jelent, hogy a dundibb végénél egyszerűen leszelek annyit a csirkemellből, hogy nagyjából egyforma vastag szeletet kapjak, hogy egyenletesen meg tudjam rakni)

1 fej édes hagyma nagyon vékony karikára vágva
1 piros kápia paprika nagyon vékony karikára vágva
1 zöld kápia paprika nagyon vékony karikára vágva
1 paradicsom nagyon vékony karikára vágva
4 vékony szelet bacon

25 dkg vegyes, olvadós sajt, durvára reszelve, aminek a fele füstölt sajt legyen (pl. gouda, ementáli, cheddar, eidami, gruyére, maasdamer)

1 evőkanál libazsír
1 evőkanál vaj

1 evőkanál cajun fűszerkeverék
Maldon sóvirág


Az előkészített csirkemell steakeket sütés előtt meghintettem cajun fűszerrel és Maldon sóvirággal, majd libazsír és vaj keverékén közepesen magas lángon oldalanként 2-2 perc alatt kérget sütöttem a csirkemellekre. Nem kell egészen átsütni, mert a grillezés alatt ki fog száradni.

A csirkemelleket cserépedénybe szedtem és meglocsoltam az átszűrt pecsenyelevével.
Hagyma, paprikák, paradicsom sorrendben megraktam a zöldségekkel, befedtem 1-1 szeret baconnel, majd a tenyeremben kicsit tömörített sajttal megpakoltam a csirkemelleket.


200 C fokra előmelegített sütőbe toltam és grill-forró levegő programon 20 percig, csak grill programon további 20 percig sütöttem, amíg a sajt rápirult a rakott csirkemellre.







A szaftot átszűrtem és a kockaburgonyával együtt a rakott csirkemell mellé tálaltam.

Mindig siker nálunk a cserépben sült rakottas! Most is éppen így volt … J



4 megjegyzés:

  1. Mostanában nem is járok más gasztrobloggernél, teljesen leragadtam nálad! :) Köszönjük ezt a sok-sok gyönyörűséget, amivel naponta inspirálsz bennünket! Szeretünk! :)
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép ,mutatós étel, de szégyenlem ,hogy nem ismerem a Maldon sóvirágot, és cajun füszert sem használtam még, hol vásárolhatók ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cajun fűszert magad is keverhetsz, link a receptben (cajun fűszerkeverék alatt). Ugyanakkor mindkettő (Maldon sóvirág és cajun fűszerkeverék) kapható a Culinarisban Budapesten. Sajnos más tippem nincsen.
      Ne szégyelld, mert én is évek alatt ismerkedtem meg a különböző (egészséges) sófélékkel és fűszerekkel ... no és szívesem adom közre a megszerzett tudást! :)
      Az Intersparban lehet kapni Himalája sót, ha az elérhetőbb számodra, akkor használd azt nyugodtan a Maldon só helyett. A kapható jódozott tengeri sók helyett mindenképpen ajánlott. Finomabb és sokkal egészségesebb! :)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails