Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. július 23., péntek

Fúziós házi grillkonyha 1. rész: Eldőlős, leveles, házi, és sajtos…….





Ez az én egyik legújabb alakításom.
Nem vagyok a „legyen itthon mindig pogi és süti” híve. Étkezzünk háromszor, vagy ötször naponta, de ne legyen a kezünk ügyében mindig valami, amit nassolhatunk. Ezért korábban igen elutasító voltam a nassolni valók királyával, a pogácsával.
A gyermekeink és keresztgyermekeink háziorvosa Évike, akihez minden évben elmegyünk Éva napra. Langymeleg, eldőlős, leveles tepertős pogácsával fogadnak minket évről, évre.
Még van pár házias fogás ilyenkor, de erről, most nem beszélek.
A lét határozza meg a tudatot alapon, elhelyeztem a leveles tepertős pogácsát a családom étrendjében. És találtam neki helyet bizonyos alkalmakra.
Ugyanis kitűnő vendégváró is, vagy, akár egy könnyű vacsora vagy utóétel, ez a fajta pogácsa. Bár nem tízperces program, de nagy mennyiségben készíthető és biztos siker.
A férjem nem szereti a tepertős pogácsát, csak a sajtosat, gondoltam tanulmányozom a technológiát és átültetem sajtosra is.
Ennek a projektnek a szülötte, ez a házi, leveles, eldőlős, sajtos pogácsa.
Nem tudom, hogy hányfelé adtam ki már a féltve őrzött receptemet, de jól esik, hogy csak, kérik, kérik és kérik.
Ez volt a mai fúziós grillvacsora egyik előétele, ami magyaros ízekre volt felfűzve. A másik, a csülöksajtból készült falatkák.




A főétel grúz, ázsiai és dél-amerikai ízekre volt felfűzve, de szösszenetnyi magyaros ízvilágot is becsempésztem, viszont az már grill roston és faszénen készült, de erről legközelebb mesélek, szóban, és képekben.

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails