Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. október 31., vasárnap

Pirított füstölt tarjás melegszendvics tejfölös kecskesajttal, lilahagyma morzsával







A csütörtöki menü, a svéd sárgaborsó leves feltétéből, a füstölt tarjából maradt egy csinos kis darabka. A leves maradékából sárgaborsópüré készült sajtos, baconos sült virslivel, így ehhez nem használtam fel a maradék tarját.
Sohasem bánom az efféle maradékokat, mindig kitalálok valami különlegesen finom, főleg szendvicsfélét a hasznosítására.
Van, hogy hajnalig is dolgozom, ilyenkor gyakran megéhezem, és nem vagyok rest valami igazán finomat összedobni éhségem csillapítására. Szeretek éjszaka enni, nem igazán veszem észre magamon, hogy negatívan befolyásolná a külalakomat. Biztosan azért, mert fittyet sem hányok rá.
Ez esetben, amikor kinyitottam a hűtőt, egyből a maradék füstölt tarja darabkán akadt meg a szemem. Azonnal a juhtúró jutott az eszembe, de sajnos az nem volt itthon. Tovább nézelődtem, és megláttam, hogy a csőben sült zöldségekből megmaradt kis darabka kecskesajt is ott árválkodik. Nem volt túl sok, így egy kis tejfölt is elővettem.
Egy nagy karéj kovászos kenyeret megpirítottam, mangalica zsíron pedig az összevágott tarját. A lágy kecskesajtot elkevertem két evőkanál tejföllel, nem sóztam, hiszen a kecskesajt is ízes, a tarja pedig sós.
A pirított tarját eloszlattam a kenyéren, nyomokban rákanalaztam a tejfölös kecskesajtot, egy kis frissen őrölt borssal megszórtam, és addig sütöttem grillen, amíg a kecskesajt enyhén megpirult.








Találtam még apróra vágott kibédi lilahagymát is egy kis tálkában, így a melegszendvicset megszórtam a lilahagyma morzsával. Nagy tálalást nem terveztem, a szendvicset kettévágtam, és azon nyomban, igen jóízűen megettem.





Ezekben az éjszakai kényeztető falatokban sohasem csalatkozom, így időről időre mindig szívesen készítem el őket!

16 megjegyzés:

  1. Kedves Törzslátogatók!

    Ha van kedvetek beszélgetni, akkor most már vagyok!
    :-)))
    Meséljetek, mit csináltatok ma?
    :-)

    VálaszTörlés
  2. Jaj én úgy imádom az ilyen újrahasznosításokat! Remek lett a szendvicsed!:)

    VálaszTörlés
  3. Nevamesza: "meséljetek, mit csináltatok ma?"

    ...természetesen az új posztodra való izgatott várakozással telt a napunk - közben volt némi erdei avarcsörtetés is az unokával ...

    ...én is ilyen éjjeli falatozós vagyok (meg nappali), tegnap éjfélkor a Barca meccs után még elcsipegettem némi füstölt rátkai szalonnát póréval, erős zöldpaprikával, paradicsommal. (Előtte és utána volt néhány pilkér vörösbor is.) A baj, hogy rajtam meg is látszik a falánkságom eredménye! Ma reggel ráálltam a fürdőszobai mérlegre és elszörnyülködtem… A feleségem vigasztalt: - Jó ember, jó disznó nincs 110 kg alatt…:))

    VálaszTörlés
  4. Spájzcetli: .....szívesen becsatlakoztam volna egy kis avarcsörtetésbe a kisfiammal......de mi kettesben (a reggeli romeltakarítás után, pedig csak egy napig voltam távol:-) a piacot, a péket, és a boltot csörtettük.
    A debreceni töltöttkáposztához, és még sok minden máshoz muszáj volt bevásárolni....:-)

    Csatlakozom a feleségedhez, hagyd a fehérnépre a kilókkal való küzdelmet....:-), a hölgyeknek pedig minden alkalommal azt javaslom, hogy "belül" tartsanak rendet, mert a kilók a kiegyensúlyozott, boldog lelkületet szívesebben kerülik el....:-)))
    Akárhogy is számolom, bőven kitelnék belőled még kétszer is! A fél öledben is elférnék:-)

    Azért nekem is akad gondom időnkét a kilókkal, de ahogyan kiegyensúlyozom magamat, azonnal lekúszik az a pár kis dög!

    :-)))

    Szereted a töltöttképosztát, vagy ne kérdezzek ilyen szőkét?
    :-D

    VálaszTörlés
  5. ...na, azért még én sem vagyok 110! (csak 98) :))...
    ...a politikai :)) felelősség -testben való gyarapodásomért- egyértelműen az 54 kg-os feleségemet terheli, aki kényeztet, jóltart, gondomat viseli, erős férfi vállamról terheket vesz le... :)) Egészségügyi megfontolásokból időnként belevágok egy-egy diétába -lemegy a súlyomból 12-15 kg-, ilyenkor nőm malíciózusan megkérdi: -Na, mi az, új nőd van?... :))

    VálaszTörlés
  6. ...többek között! legjobbban a töltöttkáposztát szeretem!!! :))...

    (reggel)"Utunk a kamrába vezet, nagy fazék, abban hideg töltött káposzta, ez az, amire vágyunk, amire mindig is vágytunk, és amire mindig is vágyni fogunk. Fölemeljük a fedőt, és az edénybe tekintünk, mennyi van abban vajon, illetve e mostani támadásunkat követően mennyi marad. Persze mindegy is, jobb kezünk hüvelyk- és mutatóujjának ügyes mozdulatával megragadunk egy tölteléket, tápcsatornánk bemeneti nyílásához juttatjuk, és lenyeljük, mint anakonda a kecskegidát. Aztán kiemelünk még egyet, majd egy harmadikat és így tovább, reggeli ínyenckedésünk tehát leginkább egy kikötői idillre emlékeztet, amikor a portáldaru egyenként felemeli az óriás konténereket, majd ezeket a hajó feneketlennek tűnő gyomrába eregeti.
    Kenyér nem kell, semmi kiegészítő nem kell, minek is, a töltött káposzta önmagában véve kerek egész.
    El lehet véle a napot kezdeni."
    Váncsa

    VálaszTörlés
  7. .....akkor a tegnap éjszakai pótvacsorádat, megnyugtatóan summázta......:-)

    Az első riasztó élményem a második szülésem után ért ezzel kapcsolatban, a 28 felszedett kilóból csak 5 ment le azonnal, ebből 4535 gramm a kisfiam súlya volt.......akkor szembesültem először ezzel a problámával.

    Abbahagytam az anyatejjel táplálást és újra 48 kiló voltam.....azóta csak az évek adnak hozzá mindig egy pár dekát....:-)

    "A lusta ember férfi. Lusta nő nincs.”
    Így garantáltan formában vannak a gondoskodó feleségek.....:-)

    VálaszTörlés
  8. Spájzcetli: :-) igen, el lehet vele kezdeni a napot!
    Váncsától a kedvenc mondásom az, hogy az alaplé nem eldöntendő, hanem erkölcsi kérdés. Ezért adtam azt hiszem a második bejegyzésemnek ezt a címet is....


    ......természetesen meghívlak a káposztám kóstolójára......a lányom azt mondta, hogy "anya, pont ilyenre vágytam"........a férjem ilyenkor csak lapátol, és nem szól. Az ő filozófiája, hogy, ha nem szól, akkor jó. Szól ő, ha nem ízlik, vagy tetszik neki valami......:-)

    VálaszTörlés
  9. ...ha már lustaság, akkor az legyen nagyszabású! :))

    "Nem a lusta a tétlen ember, hanem a szorgalmas, ő az, aki elfárad, aki tompa lesz, merev és tárgy, és könyörög (magának) egy kis pihenőért. A lusta nem. Ő örökké készenlétben áll, aktív, vele minden megtörténhet, ő az, aki nyitott, nyílt, befogad, folytonosan készen a csodára, ő, aki nincs beprogramozva, nincs előre meghatározva, nem kalkulálható, izgalmas, lustaságunk életünk nagy esélye, az örök kaland, hajdani fényes terveink letéteményese, a lusta az, akit nem lehet lekenyerezni, aki épelméjű és kikezdhetetlen ebben a vacak díszletezésű világban, ő az, aki fittyet hány, aki elrugaszkodik, aki halálra válik, aki terheket ró, aki kényelmetlen, aki dúl-fúl, aki vonakodik, aki ellenáll, aki kötve hisz, aki gyanakodik, aki dadog, aki nem, aki boldog, tehát igen, akit nem lehet saját tehetségével sakkban tartani – ő az, aki SZABAD." :))
    E.P.

    VálaszTörlés
  10. ...Salamon Béla bácsi meghívatta magát egy "civil" családhoz libavacsorára. Az első fogás libaleves volt, Béla bácsi szó nélkül megevett egy tányérral. Majd jött a libasült és néhány falat után megállás nélkül nyakra-főre dicsérte azt. A háziasszony pironkodva szabadkozott: -Ugyan, Művész úr! Nem olyan finom ez, ön csak udvariaskodik.
    - Hogy éééén udvariaskodom?... Szóltam én egy szót is a levesnél?!... :))

    VálaszTörlés
  11. ...beneveznék már egy nagyszabású lustálkodásra......olyan régen voltam szabad, hogy már nem is emlékszem rá...

    ...csokorba fogom szedni az idézeteket, amiket közkinccsé teszel, és csak olvasgatom, olvasgatom, olvasgatom....átitatódom vele, elmélkedem róla.........no, és addig is lustálkodom.

    VálaszTörlés
  12. ...tudom, nem illik (?) ide, de ezzel búcsúzom mára: http://www.youtube.com/watch?v=VAeYt-swWG0
    (a "másik csatornán" ezt hallgattam legutóbb)
    Szép álmokat mindenkinek!...

    VálaszTörlés
  13. Szép álmokat Neked is, ha elcsendesedik körülöttem, akkor megnézem, hogy mit küldtél nekünk!

    VálaszTörlés
  14. Az íz- és kalóriabomba-képeket elnézve, nem a 48 hanem a 96 kiló ugrik be :-))

    Tényleg, ki eszi meg mindazt, amit főzöl? Valld be őszintén, hogy éttermet vezetsz!

    :-))))

    VálaszTörlés
  15. Kedves Skandikamera!
    Elmosolyodtam azon, amit írtál......(a lányomnak is megemlítettem, hogy) úgysem hinnéd el, ha azt mondanám, hogy ami természetes, az sohasem elég!
    Ezért nyitottam blogéttermet:-), hátha a vendégeim itt elégedettek lesznek:-)

    Tegnap délután a férjem kiparancsoltatott velem 5 tölteléket a cserépedényből a félig kész töltöttkáposztából, mert nem volt "időre" kész.....54 tölteléket készítettem, már csak a fele van meg.......:-)

    Gyorsan be is fozózom a blogétteremben "kínálni valót" mielőtt mind elfogy.....:-)))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails