Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. október 15., péntek

Őszi pillanatképek a Szalajka-völgyből. 2. rész: erdei gombák, virágok, vadak, érdekességek, furcsaságokAmíg sétálunk lefelé az erdei vasútállomástól Szilvásváradig, addig gyönyörködtünk az őszi természet apró szépségeiben.
Terveim között szerepelt, hogy a program végén gombát szedek. Útközben azért nézelődtem egy kicsit az avar közelében, számtalan számomra ismeretlen gombafélét találtam a közvetlen környéken.

Megörökítettem a késői, apró kis virágokat is, melyeket, ha egyszerűen csak lesétálunk, talán észre sem veszünk.

Érdekes növényeket, és az óriási fák föld feletti, mohás gyökérzetét is megcsodáltuk.A kis tóban vadkacsák, egy elkerített területen pedig dámszarvasok színesítik a látnivalókat és az élményeket.


Gyönyörű lovakat is láttunk, a szilvásváradi ménesből.

Mire lesétáltunk alaposan meg is éheztünk, a kedvenc éttermünket azonnal meg is céloztuk.

Jól ismerjük a hely gazdáját, többször jártunk itt Márton napi libabálon, csapatépítő programok részeként, baráti társasággal és számtalanszor a családdal.


A következő részben ezt az éttermet mutatom be.

5 megjegyzés:

 1. Szép az ősz "arrafele" is :-) Ilyen gombák nálunk nem nőnek, és az egykor oly ismerős növényeknek sem ugrik be a nevük :-(
  Ilyenkor tudom értékelni igazán azt, hogy kitalálod/kitaláljátok a távoli tájakról gyűjtött feladványaimat...
  :-)

  VálaszTörlés
 2. Megjegyzés: gyakrabban is kommentelnék, ha nem lenne annyira bosszantó a procedúra... Ennek a kommentnek az elküldése is többszörös beírás, kattintás, szövegeltűnés, majd megjelenés után sikerült.

  VálaszTörlés
 3. Skandi: annyira bosszant, hogy ennyi gond van a blogspot-os komment programmal!

  Vasárnap készülök átfésülni dolgokat a blogon, beállítom a kommentelést egy másik üzemmódra és letesztelem, hogy jobban járunk-e vele.
  A bog.hu-s kommentelés valóban sokkal egyszerűbb, a válaszlehetőség zseniális, ott viszont a szerkesztés nehézkesebb.

  Remélem sikerül valamit kitalálnom, addig is türelmet és kitartást kérek:-)))

  VálaszTörlés
 4. A minap én is ezerféle gombát gyűjtöttem, csak úgy , hogy pár órával később kidobja őket, mivel nem ismertem fel mindegyiket, de oly gyönyörűek voltak! A csapadékos időjárás rendkívül kedvez a gombáknak, sajna, az ehetetleneknek és mérgezőknek is...

  VálaszTörlés
 5. Bodzazsuzsa: ezeket a gombákat le sem szedtem, mert fogalmam sem volt, hogy milyen fajtájúak. A program után akartam gombát szedni, csirkét és tinórut (megkérdeztem a helyieket), ahhoz egy kicsit följebb kellett volna mennem a tölgyesben. Sajnos a program úgy elhúzódott, hogy ránk esteledett, és nem volt értelme "szenvedni" a sötét erdőben. Úgyhogy az igazi gombászás kimaradt:-((

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails