Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. január 30., vasárnap

Meglepetést kaptam, jó szívvel tovább adtam!


Ma kaptam ezt a kedves meglepetés díjat Mézeskalácstól. A szokásokat betartva azonnal, jó szívvel tovább is adtam kedvenc oldalaim közül 5-nek.
Kicsit muszáj megdolgoztatnom kedvenc bloggertársaimat, ugyanis a szabályok értelmében 7 érdekességet szükséges közzétenniük magukról, illetve további néhány oldalnak továbbadniuk a díjat!
Mézeskalácsnak pedig még egyszer köszönöm, hogy rám (is) gondolt.


Több érdekesség nem jutott eszembe, úgyhogy íme a 7 érdekesség velem kapcsolatban.

1. Nem szeretem az édességet! Kivétel, amikor várandós vagyok, de az eddig „csak” kétszer fordult elő velem…2. Életem során több száz alkalommal ültem repülőn, holott betegesen rettegek a repüléstől…3. A gyermekeim között csaknem hajszálra 10 év korkülönbség van, ami mindössze a véletlen műve…
4. Az ország (egyik) legfigyelemreméltóbb női egyesületének alapító tagja vagyok…5. Meghívást nyertem a Czifray mesterszakács verseny „Tokány és tejberizs” amatőr fordulóba „Selymes-savanyú sertésnyelv tokány” pályaművemmel…6. Remy az avatarom a L’ecsóból, mert főzni bárki tud …7. Egy „duplán szép” élmény: a két „Miss Fiesta” Ibizán…


26 megjegyzés:

 1. Hűha, Nevamesz... Köszönöm szépen! Jó nagy bajban vagyok most :)
  A díjhoz gratulálok!
  Az érdekességeket köszönöm! :)
  Kíváncsi vagyok a többiekére is!

  VálaszTörlés
 2. Bea:...én is meglepődtem, éreztem magam jó nagy "bajban", majd megoldottam!
  Hajrá!
  :)))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépen köszönöm! :)

  VálaszTörlés
 4. Duende: Nagyon szívesen! Hajrá!...alig várom az érdekességeket rólad(is)...:)))

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm, köszönöm, nagyon megtisztel az a feltevés, hogy valami érdekes akad az életemben. Sebaj, ezentúl legfeljebb teszek róla, hogy legyen :-)

  VálaszTörlés
 6. Skandikamera:...sohasem késő semmit elkezdeni!...:)))

  VálaszTörlés
 7. - Maga mit csinál?
  - Semmit.
  - Sürgősen hagyja abba!

  Köszönöm - ez bizonyosan reklám is a blogoknak, de engem erősen emlékeztet a lánclevelekre. Több blogfelem megkapta már ezt (vagy pontosan azonos szövegű, de más nevű díjat) és kevesen adtak válasz. Meggondolom - főként, hogy kinek adhatnám még tovább? Aki még nem kapott ilyet illetve nem utasította vissza...

  VálaszTörlés
 8. Hetet ??? Az jó sok:) Köszönöm, holnap megcsinálom, ma túl hosszú volt a napom.

  VálaszTörlés
 9. Köszi szépen! Hallottam valakiről, aki gasztro lánclevelet nem küldött tovább, másnap odaégett a rántása, záptojást ütött a keverőtálba, szétestek a gombócai, megpenészedett a műtrappistája - de ez utóbbi már önmagában is olyan nagy csoda, hogy a sok bosszankodást nyomban el is felejtette!

  VálaszTörlés
 10. Hogyan penészedhet meg egy papundekli szerzetes? :-)))
  (Alternatív: papon dekli - igaz, az már más...)

  VálaszTörlés
 11. ...talán nem az lényeg, hogy a dolgok honnan származtatnak...
  Hanem, hogy ahová elérnek hogyan formálódnak...
  Én ezt szerettem volna hozzá tenni...
  Elégedett vagyok!...;-)))

  Köszönöm Neketek!

  VálaszTörlés
 12. Köszönom, köszönöm, igazán kedves tőled! Nem tudom, hogy ezeken kívül (http://tavolainpiazza.blogspot.com/2008/10/7-titok.html) újabb érdekességgel tudnék-e szolgálni magamról, meg nem is lenne fair, ugyanis rebgeteg bloggernek "lógok" már továbbadandó holmikkal. Ugye nem baj? Ettől függetlenül továbbra is szívesen olvassuk majd egymás blogját, szentabéke és nincs öri-hari, igaz?
  :-)

  VálaszTörlés
 13. Egy szituáció pszichológiája...
  Parányi volt az esélye, hogy ebbe a szituációba "belekeveredek", melyről ez a bejegyzés készült...hogy miért gondoltam így, talán nem fontos, vagy nem is szorul fejtegetésre...:)
  De belekerültem. Több választási lehetőségem volt, hogy mit kezdek a helyzettel...hasonlóak, mint ahogyan az általam "díjazottak" reagáltak...
  Még egy olvasóm is (akivel privátban is szoktunk szót váltani) megjegyezte, nem könnyű helyzet, kíváncsi lesz mit kezdek vele...
  Kíváncsiságom, melyet tényleg csak az őszinte érdeklődés vezetett, mégpedig, hogy egy "hasonló körben", mint gondolom saját lényemet, "naplóm" körülményeit...vajon milyen szempontok szerint jönnek majd a reakciók..."a díj", a továbbító "személye", a 7 személyes vonatkozású érdekesség, a továbbítási "kötelezettség"...vajon mely szempontok lesznek melyek alapján a reakciók kialakulnak...az esetleges passzivitás, az esetleges visszautasítás, és körülményei, az esetleges "játékosság, játék" lehetősége, vagy a szimpla öröm, és még sorolhatnám...
  Nyilván ehhez nekem "rendesen" el kellett fogadnom, továbbítanom, és összeállítanom az érdekességeket, mely önmagában hordozta, hogy nekem milyen lehet a hozzáállásom a szituációhoz...
  Úgyhogy köszönöm mindenkinek, aki visszajelzett, számomra ez volt a fontos, hogy bármilyet, de kapjak visszajelzést! Hiszen, ha "megszólítanak minket", akkor az a legfontosabb, hogy saját belső indíttatásainkat kifejezve - legyen az bármilyen töltetű - de éljünk visszajelzéssel akár örülünk, akár semleges, akár "ciki"...de még, ha bosszantó is!...:)))
  Köszönöm Neketek!

  P.S.: gabbah: a ráadás titok tetszett a legjobban (nekem is!...:)
  "saját levében": ...oda ne égesd ma a rántást!...:)
  Skandikamera:...remélem tegnap belehúztál!...:)

  Kíváncsian várom az érdekességeket azokról, akiknek volt/van kedve "játszani"...:)

  VálaszTörlés
 14. Kedves NeVaMeSz!

  Akkor ez most egy pszichológiai tanulmány alapja? :-)))
  Közben beugrott (nem én, a gondolat!) hogy az előző ilyen a
  "Kreatív blogger" díj volt szerintem. Talán írt is effélét az a két blogger, akinek esetleg továbbküldhetném - mégpedig mindeketten "eluzív" jellegűt - magyarán megkerülték a dolgot valahogyan...
  Na, majd összeszedem magam - de ne várjatok nagy kitárulkozást, pedig elég jó vagyok benne - személyesen.
  Igaz, amiről a NET tud, az nem titok többé :-(

  VálaszTörlés
 15. Mormogi Papa: Teljesen felcsigáztál!...:)
  Nem tanulmány...csak egy lélekbúvár kiváncsi Fáncsi vagyok...:)

  VálaszTörlés
 16. Nevamesz, kompromisszumot ajánlok én is. A logot kiteszem majd az oldalra, a hét érdekességet ide írom, a díjat pedig nem küldöm tovább, egyrészt azért, mert akinek küldeném, annak már van :)
  A többi jelölttel pedig nem vagyok "beszélő" viszonyban, ami szerintem ehhez a díj-küldéshez feltétlenül szükséges lenne.
  A játékokat viszont nagyon-nagyon szeretem, de ezt az érdekességet tudjátok már rólam:)
  A családot faggattam, hogy mi érdekes van bennem, mert ugye tőlük kapom meg mindig azt, hogy "Te máshogy működsz, mint a normális emberek". Erre kiderült, hogy ez nem azt jelenti, hogy érdekes is vagyok, mert egyetlen érdekes dolgot sem tudtak mondani rólam. Vagy már megszoktak olyannak, amilyen vagyok, ki tudja? Na, erről ennyit.
  Megpróbálom magamat érdekesnek beállítani, méghozzá hétszer. Lássuk:

  1. A fóbia határát súrolóan rettegek a gilisztától, a hernyótól, a kukactól, a kígyótól - általában a lábatlan élőlényektől.
  2. Nagyon szeretek kézzel írni. Ha nagyon fáradt vagyok, akkor pihentető tükörírással írnom, mivel balkezes vagyok; tudok egyszerre két kézzel is írni.
  3. Gyöngyfűzéskor, ha mintáról dolgozom, akkor azt fejre kell állítanom és jobbról balra haladok, mert nekem így értelemszerű.
  4. Az olvasás és az írás mellett a legkedvesebb tevékenységem a beszélgetés.
  5. Irányítani tudom az álmaimat; volt, hogy egy egész kis szappanoperát álmodtam hetekig; sokszor ébredek nevetve.
  6. Azt hiszem, egy kicsit hipochonder vagyok, de orvoshoz nem megyek.
  7. Sosem szerettem és nem is értettem azt a tanácsot, hogy éljük minden napunkat úgy, mintha az lenne az utolsó. De elképzeltem, mit is csinálnék az utolsó napon, ha módom lenne rá. Először is szívhez szóló levelet írnék a szeretteimnek, hogy fájjon csak a szívük utánam... Nem, először biztos nyugtatót vennék be, mert nehéz lehet szembenézni a tudattal, hogy nincs tovább :( Szóval harmadszor összecsődíteném a szűk famíliát és megkérném őket, hogy csak beszélgessenek. Őket hallgatva aludnék el örökre.

  Hogy ne ilyen szomorú legyen a vége, egy bónuszt is írok: Szeretek keresztrejtvényeket készíteni, jó pár meg is jelent már - s szeretem, ha a mindennapjaim is ilyenek: minden aktuális kérdésre választ kapok és szép kerek egész minden nap.

  Remélem, így megfelel. Köszönöm még egyszer, hogy gondoltál rám!!!

  VálaszTörlés
 17. Bea, köszönöm. Több újdonság is akadt - ami nem meglepő egy virtuális ismeretség esetén...
  Ráadásul kiválóan összefoglaltad gondjaim nagyobb felét.
  Én még nem gyűjtöttem össze a közzétehetőket :-P

  VálaszTörlés
 18. Beus!
  Az érdekességekért járó Arany Pálmát átnyújthatom Neked? Ez tőlem jön...még nem találta ki senki más!
  Minden pont nagyon, nagyon érdekes, de had emelejem ki az irányított álmokat...nos, én, ha nagyon rosszat álmodom akkor képes vagyok álmomban kinyilatkoztatni, hogy letojom, hiszen úgyis csak álmodom...ez már nem egyszer fordult velem elő:)
  Ha egyszer találkoznánk, akkor nem lenne sok baj velünk...non-stop nyomnánk a sódert...mint a régi szép időkben, amikor még Jukka is velünk volt, és hajnalig kommenteltünk...
  Volt, hogy 60-70-80 kommentet nyomtunkle egy éjszaka, például az ázsiai filmművészet oltárán...:))))))))))))
  Emlékszel?!...:))))

  VálaszTörlés
 19. Köszönöm az újabb díjat. Ha majd Cannes-ban lehet átvenni, az adományozó kőccségén, má' röpülök is! :D
  Persze, hogy emlékszem! Hiányzik is sokszor a csevej, de most nem ezt a korszakot éljük. Majd megint felélénkülünk, ne félj!
  Az irányított álom olyan, hogy elhatározom, mit vagy miről/kiről szeretnék álmodni és lőn :)

  De most futok a buszhoz!

  VálaszTörlés
 20. Nagyon köszönöm, tényleg! :)

  VálaszTörlés
 21. Kedves Gabi és Palócprovence...én köszönöm!
  :)

  VálaszTörlés
 22. muskotály küvé: Minő meglepetés! Nagyon örülök Neked! Azért remélem szilveszter előtt még benézel - legalább egyszer - hozzám...:)))

  VálaszTörlés
 23. Drága NeVaMeSza!
  Nagyon köszönöm, megtiszteltetés, hogy rám is gondoltál! Kaptam már korábban ilyet, azt hiszem, majd felfrissítem az emlékét, bár én az ilyenekben nem vagyok túl ügyes... :)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails