Nevamesz, na ez az. A jó házi készítésű kenyér! Ebből akármennyit tudnék enni. Most hozzáképzelem az illatát és ezzel az élménnyel vonulok a pihenőszobába :) Jó pihenést Neked is, nagyon ügyes voltál! Kívánom, hogy nyugodt, gyógyító éjszakátok legyen!
Nagyon szépek! Épp a múlt héten keltettem életre két kovászt, hétvégére már használhatóak lesznek. Addig is bújom a szakirodalmat. Várom a te receptjeidet is!
Ejha, de gyönyörűek! Tegnap én is bekevertem életem első kovászát, és sütöttem egy DNK kenyeret is (én ennek az ízét szeretem a legjobban, de nagyon ritkán sikerül, mert nehéz a híg tésztával dolgozni, meg sokszor nem sül meg rendesen). A múlt héten pediig öregtésztával kísérleteztem, a fiamnak speciel az ízlett a legjobban. A kovászos ezen a héten kerül terítékre. Gratulálok, a kenyereid olyan szépek, hogy azonnal beleharapnék!
...most etettem meg a "kicsikét"!... reményt keltő biztatás volt a mosolyában... :)) Lefordítom frissen idelátogatók számára: 3 1/2 kanál vízzel felkevertem a korábbi állományt és hozzá tettem 4 ek lisztet. Ezzel is összekutyultam alaposan... állag, szín, illat kifogástalan... (jaaa..., kovász készítés egyik mozzanatáról szól a kommentem)... :))
Bátorításként - minden kétkedőnek - el szeretném mondani, hogy a négyből két kenyértől már "megszabadultunk...bruschetta és mediterrán ihletésű szendvicsek voltak vacsorára! :) A hagyományos eljárással, természetes kovászból készült kenyér textúrája és íze összehasonlíthatatlan...pirítva pedig nincs finomabb kenyér tőle a világon. Csak egy valamivel lehetne még überelni, ha kemencében sült volna, úgyhogy akinek van kemencéje abban süsse meg! Hamarosan felkerül a technológia is, csak háááát az idő tényező...de igyekszem!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az elsimerő szavakat! Illetve bíztatok mindenkit, aki még az élmény előtt áll!
Szia Alexa, A kovaszod altalaban 250g? Mindig leveszel 200g-ot (felhasznalod vagy kiontod) es frissited 100g vizzel es 100 g lisztel? Mondhatjuk hogy kb mindig cc 50g marad? Ha 400 g kovaszra van szukseged miert nem egyben szaporitod? miert szeded szet ket uvegbe? Koszonom Balazs
Nevamesz, na ez az. A jó házi készítésű kenyér! Ebből akármennyit tudnék enni.
VálaszTörlésMost hozzáképzelem az illatát és ezzel az élménnyel vonulok a pihenőszobába :)
Jó pihenést Neked is, nagyon ügyes voltál!
Kívánom, hogy nyugodt, gyógyító éjszakátok legyen!
Nagyon szépek lettek! Napi szinten sütők kenyeret de sajna a kovásszal nem tudtam össze barátkozni.
VálaszTörlésNagyon szépek!
VálaszTörlésÉpp a múlt héten keltettem életre két kovászt, hétvégére már használhatóak lesznek.
Addig is bújom a szakirodalmat.
Várom a te receptjeidet is!
Ejha, de gyönyörűek!
VálaszTörlésTegnap én is bekevertem életem első kovászát, és sütöttem egy DNK kenyeret is (én ennek az ízét szeretem a legjobban, de nagyon ritkán sikerül, mert nehéz a híg tésztával dolgozni, meg sokszor nem sül meg rendesen).
A múlt héten pediig öregtésztával kísérleteztem, a fiamnak speciel az ízlett a legjobban. A kovászos ezen a héten kerül terítékre.
Gratulálok, a kenyereid olyan szépek, hogy azonnal beleharapnék!
Szép. Biztos finom is. Mert távolból annak néz ki :-)
VálaszTörlésA rozscipó és a burgonyasaláta nagyon ínyemre van :-)
VálaszTörlés(Mindazonáltal a hagyományos krumplsaláta nálam mindent visz.)
...most etettem meg a "kicsikét"!... reményt keltő biztatás volt a mosolyában... :))
VálaszTörlésLefordítom frissen idelátogatók számára: 3 1/2 kanál vízzel felkevertem a korábbi állományt és hozzá tettem 4 ek lisztet. Ezzel is összekutyultam alaposan... állag, szín, illat kifogástalan...
(jaaa..., kovász készítés egyik mozzanatáról szól a kommentem)... :))
Szép estét mindenkinek!
VálaszTörlésBátorításként - minden kétkedőnek - el szeretném mondani, hogy a négyből két kenyértől már "megszabadultunk...bruschetta és mediterrán ihletésű szendvicsek voltak vacsorára!
:)
A hagyományos eljárással, természetes kovászból készült kenyér textúrája és íze összehasonlíthatatlan...pirítva pedig nincs finomabb kenyér tőle a világon.
Csak egy valamivel lehetne még überelni, ha kemencében sült volna, úgyhogy akinek van kemencéje abban süsse meg!
Hamarosan felkerül a technológia is, csak háááát az idő tényező...de igyekszem!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az elsimerő szavakat!
Illetve bíztatok mindenkit, aki még az élmény előtt áll!
Szia Alexa,
VálaszTörlésA kovaszod altalaban 250g? Mindig leveszel 200g-ot (felhasznalod vagy kiontod) es frissited 100g vizzel es 100 g lisztel? Mondhatjuk hogy kb mindig cc 50g marad?
Ha 400 g kovaszra van szukseged miert nem egyben szaporitod? miert szeded szet ket uvegbe?
Koszonom
Balazs