Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. március 29., kedd

Korábbi receptjeimből medvehagymára: medvehagymás leveles pogácsa




Holnap is éppen leveles pogácsát sütök, nem is keveset. Úgy kétszáz darabot egy rendezvényre. A debreceni Kőr Dáma egyesület alapító tagja vagyok, már több, mint 11 éves az egyesületünk. Holnap lesz egy nagyszabású rendezvényünk, melynek még ugyancsak aktuális gasztronómiai témája lesz. Természetesen egy teljes posztban beszámolok róla.


Imádok leveles pogácsát sütni, számtalan ízesítéssel készítettem már, bátran kijelenthetem, egytől egyig, teljes mértékben saját kialakítású receptjeim. Nem is olyan nagyon régen készítettem medvehagyma „közreműködésével” leveles pogácsát, mondhatom, az egyik legizgalmasabb formáció volt, melyet kipróbáltam. Most, hogy szezonja van a medvehagymának, emlékeztetőül újra közzé teszem. Mivel ez a formáció még a medvehagymánál is „színesebb”, akár egy az egyben is érdemes elkészíteni, vagy a teljes mennyiséget medvehagymával.




Érdekes témák következnek nálam a közeljövőben, bízom benne, hogy jól haladok, és mielőbb minden anyagomat sikerül közzé tennem. Addig is arra bíztatok mindenkit, hogy süssön leveles pogácsát, mert számomra a legfinomabb pogácsaféle.

3 megjegyzés:

  1. A hétvégén én is medvehagymás leveles pogácsát sütöttem svéd vendégeknek. Én nem pestot használtam - de ezt is ki fogom próbálni - hanem fagyasztott medvehagymát, amit kiengedés után lecsöpögtettem, itatóssal szárítottam, majd nagyon apróra összevagdostam. A tésztán olvasztott vajon széthintettem.

    VálaszTörlés
  2. Nekem először pogácsában sikerült megkóstolnom. Tetszett :-)

    VálaszTörlés
  3. Holnap megyek én is egy újabb adag medvehagymát szedni.
    Remélem az időjárás is úgy akarja.Nagyon szép a pogid!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails