Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. június 7., kedd

Jó reggelit! Duplapirítós paprikás szalámival, camemberttel és rukkolával











Nem olyan régen beszélgettünk gasztroblogger körben a kontaktgrillről. Jómagam esküszöm rá; sokoldalú, könnyen tisztítható, energiatakarékos, mindig kéznél van. Sokféle duplapirítóst bemutattam már, ez is egy színes és ízletes változat.
Vannak kőbevésett íz összefüggések, mint a rukkola és a parmezán, ami néhány koktélparadicsommal tovább tökéletesíthető, de nekem most camembertem volt.

Úgy gondoltam, hogy a zsenge rukkolához határozott ízű feltétet párosítok, szerintem pontosan a határozott ízek kiegészítésére nagyszerű ez a salátaféle. Ráadásul ez egy kis adag maradék rukkola volt, máshoz már nem is nagyon tudtam volna hasznosítani, mert friss volt még, de már nem annyira, hogy salátaként tálaljam fel.
Nagyszerű volt az íz összhang, minden feltét tette a dolgát. A duplapirítós krémes is volt, és ropogós, a szalámi éppen kezdte kiengedni a zsírját, így igazi melegszendvics feelingje volt a duplapirítósnak.
Nem vagyok háztartási gép ügynök, de csak ajánlhatom a kontaktgrillt, amivel bármikor, szinte bármilyen feltéttel össze lehet dobni egy ilyen nagyszerű szendvicset.

Két karéj kovászos kenyeret vékonyan megvajaztam. Az egyik szeletet megraktam paprikás szalámival, camembert szeletekkel, majd bőven rukkolát halmoztam rá. Befedtem a másik karéj kenyérrel és a kontaktgrillben ropogósra sütöttem. 3 db háromszög alakra vágtam és azonnal feltálaltam.

5 megjegyzés:

  1. Látom belelendültél, már az elején megduplázod! Nagyon guszta,holnap reggelire 2 db rendel!!

    VálaszTörlés
  2. Irtó guszta,ahogy kikandikál a rukkola.De beleharapnék:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!Jó ötlet, és hamar megvan.

    VálaszTörlés
  4. Hú, de szépek! Az én családom is nagyon szereti az ilyen szendvicseket, bár az enyémek nem ilyen szépek, azért mindig elfogynak az utolsó morzsáig.

    VálaszTörlés
  5. Olyan szép színesek!Nálunk is nagy kedvencek az összecsukós szendvicsek!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails