Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. június 8., szerda

Serfőző kedvence - kapros juhtúróval töltött karaj és más finomságok házi morzsás bundában









A debreceni Flaska söröző egykori slágerétele volt a Serfőző kedvence, ami kapros juhtúróval töltött karaj szelet rántva. Szinte mindig ezt kértem, amikor itt ebédeltünk vagy vacsoráztunk.
Szívesen készítek elő többféle húst, amikor bundázáshoz készülök, ritkán készül egyszerűen rántott szeletet, vagy egyféle töltelékkel göngyölt.
A bundázott húsfélék sztárja tagadhatatlanul a kapros juhtúróval töltött karaj volt jelen esetben, de göngyöltem karajt ementálival, készült egyszerű rántott karaj szelet és néhány gyönyörűséges csirkemájat is bundáztam.
4 szép vékonyra kiklopfolt karaj szeletre 10 dkg juhtúrót (brindza) és egy kis csokor kaprot lehet számítani. Az ementálit most vékony rúdban szeleteltem, (nem reszeltem le) így csomagoltam a karaj szeletbe.



Enyhén szikkadt zsömlét őröltem morzsa pehellyé robotgépben, és tanyasi tojást használtam. Szerintem ez a két tényző a házi bunda lényege. Hagyományosan, felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa sorrendben paníroztam.

A húst és a májat is sóztam, borsoztam, szerintem egyéb fűszerezés szükségtelen, ha hagyományos rántott hús a cél, de a bors elengedhetetlen. Az a nagyszerű, ha így készítjük el, hogy nem csak ízre és látványra kapunk házias, finom ételt, hanem benne van a gyermekkorunk, a nagymama rántott húsának íze és élménye.

5 megjegyzés:

  1. Beneveznék egy juhtúrós, kapros husira!:-)Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Olyan jól sikerült a fotó, hogy érezni a kapor ízét-illatát...

    :-)

    VálaszTörlés
  3. NAGYON ÉTVÁGYGERJESZTÖ FINM MERT ÉN IS KIPROBÁLTAM

    VálaszTörlés
  4. ugye a panírozásnál a sorrend nem a "felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa", hanem liszt, felvert tojás zsemlemorzsa?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails