Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. október 4., kedd

Cserépben sült szalonnás-zöldfűszeres csirkemáj hagymás pecsenyelevével




A kis cseréptálamban mostanában több, apró finomság is készült. Gyorsan kellett néhány adag ebédet és vacsorát összeütnöm, így kaptam elő. No és rákaptam! Ebben a kétszemélyes cseréptálban készült most a baconba tekert csirkemáj, de természetesen most is kicsit másképpen.

Félbevágott gyöngyhagyma és egész fokhagyma is került a májak mellé valamint néhány ág friss rozmaring és zsálya. A májakat most csak két részre vágtam, sóztam és frissen őrölt zöldborssal szórtam meg.

Egy-egy nagyon vékonyra szelt baconba csomagoltam őket és körkörösen a cserépbe rendeztem. A hagymákat és a zöldfűszerek is a tálba rendeztem. Meglocsoltam a grillezett paradicsomból maradt és átszűrt fokhagymás, zöldfűszeres olívaolajjal és betettem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Körülbelül 40 percig sütöttem, míg a bacon színt kapott és a hagymák is megsültek. Cserépben a máj és a bacon még szaftosabb marad, mint amikor tepsiben sütöm. Mégis kellőképpen átsül.




A májakat előmelegített tányérral szedtem és melegen tartottam. A visszamaradt pecsenyelevet keverőtálba átöntöttem, a zöldfűszerek száráról lehúztam a megsült leveleket és a pecsenyelébe visszatettem – a szárakat kidobtam - és botmixerrel összeturmixoltam.

Volt ebédről maradék francia krumplipürém, a forró csirkemájat a krumplipürével és a hagymás-zöldfűszeres pecsenyelével tálaltam fel vacsorára.

Általában kifli karikákon és csemegeuborkával tálalom a baconos csirkemájat, úgyhogy éppen ideje volt, hogy most másféleképpen készítsem el.


1 megjegyzés:

  1. Alexa ezt kipróbálom! Köszi az ötletet, nálunk csak a férjemmel ketten esszük, de mindig tepsin sütöttem. Így viszont lesz finom pecsenyelé hozzá, zseniális vagy:)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails