Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. november 7., hétfő

Lasagne fehérboros marharaguval és zöldfűszeres paradicsomszósszal




Általánosságban az olasz tésztaételek az expressz kategóriába tartoznak. Kivétel a lasagne. Szerintem az igazán jó lasagne készítése előző nap kezdődik. Egyrészt a marharagu készítése legalább két órát igénybe vesz, a paradicsomszósz legalább egy órát, valamint akkor a legfinomabb, ha összekészítve egy éjszakát hidegen pihen ez a gazdag és ízletes tésztaétel.

Nem ez az első lasagne nálam, de szinte mind hasonlóan készült. A család ezt szereti, így megtiltották, hogy akár további zöldségfélével dúsítsam, vagy másféle húsból készült raguval készítsem, vagyis bárminemű változtatás tilos, mert szerintük így tökéletes.

Már készülök rá egy ideje, hogy friss tésztát gyúrok hozzá, majd legközelebb, ugyanis mostanában a kifli és kenyérsütés annyira lefoglal, hogy tésztagyúrásra-nyújtásra most nincs lehetőségem.

Három réteget használok a tésztán kívül a lasagnében, a krémes marharagut, a szokásos zöldfűszeres, illatos paradicsomszószomat valamint nem besamelt, hanem egy tejes-tejszínes-parmezános lasagne krémet.

A paradicsomszósz, marharagu, valamint a krém receptje itt található. Továbbá fázisfotók a cseréptálban történő összekészítésről.

Érdemes jóféle lasagne lapot használni az elkészítéséhez. De ez minden olasz tésztaételre igaz.

A kivajazott tálba ragu, paradicsomszósz, krém, tészta sorrendben leraktam a hozzávalókat, majd még háromszor ugyanígy rétegeztem. Félidőben egy réteg vékony karikára vágott mozzarellát is leterítek. Az utolsó rétegre ment még egy rész krém, majd jó sok parmezán. Fóliával letakarva egy éjszakán át a hűtőben pihent. Néhány kocka vaj került a tetejére, majd betettem 40 percre a 180 C fokra előmelegített sütőbe.






Most is pontosan olyan finom lett, mint máskor. Az én lasagném kellemesen szaftos, és elég gazdag benne a feltét. A családom és a barátnőm szerint nem vagyok rossz lasagnében.





3 megjegyzés:

  1. Kedves Alexa!

    Nem csak a barátnőd szerint, de legtöbbünk szerint is kíváló vagy az általunk megismert területeken. Eleinte a fotók miatt szoktam ide, mert arra gondoltam, aki ennyi időt áldoz az igényes képekre, az a tartalomnál sem tesz engedményeket.
    Már ott tartok, hogy az árnyoldaladra is kíváncsi vagyok.
    Ah. Ez már kezd személyes lenni...))
    Hétvégén megkísérlem lemásolni ezt a művet is.

    VálaszTörlés
  2. Kedves AC!
    Próbáld ki "friss tésztásan" ;-).
    Nagyon jó ötletet adtál, holnapután sonkás lazanya lesz nálunk is.

    VálaszTörlés
  3. ...ahogy elnézem a lasagne levelek fodrozódó hullámzását!... szinte tengeribeteg leszek. :))
    Lenyűgöző, és biztos vagyok benne, ízlelve is hasonló volna a véleményem!...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails