![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2WR4FyOk9lt07S7G5i-ZEEFC0BJbN7yzmmHrSDDZGYMJ_XDEMN-mI966Z_1WDn9hfPAHp9kra-n701bV0UMlsUb9o_npULp2Lk_NORnQv6ar6Fk_jRJVTkJbsWai47VmcesZp9yZjIe4/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+425.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ_U4acMi79RcsuMbBIf6nYBMyF5JakpPtUdonp0xKxCXM53DA1a_uM6YMrdxXu7GB_IbM3sn8N-jNY0_C7TkTEF_o9fF_i30rs-hHC5Yn_N4vQp_Anv3Jri1-3Xq8KsZepdE0ruAzSFU/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+427.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIHvOLcS04SCnDWQeuQf0qsctMqTJ14a4k3ZYpexSaMFAb6L8SeGQgHgSSUdm_bnn-RYNX3iBuGe-5zZQxH_PgU5Eppz1zESErFtzrrRud0rc_yRsnBW4oHPUih-5LNm8f1EgLPJX7yWE/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+430.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie8KuK7nEzyVMm96J28sTAaS7UWTbHeNTPcgh1CRA4poEgOw2Yv-RTuPt5Qo3_Ws0_p5iuSFQf7gEmrDTWvEvrqk10h-qJ0A4w7oWGCzQExkTgkcgiHjQ2R1JZDh5tNocp5MwB4tQgklg/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+418.jpg)
Egy-egy sorozatban, egy-egy ebédre vagy vacsorára mindig többféle töltelékkel göngyölöm a csirke vagy pulykamellet. Ebből a sorozatból írtam már a körtés-camembertes és a mediterrán töltelékkel göngyölt csirkemellről és a diós bundában készült zöldségekről.
Még közel sem teljes sor, ezen a színes és ízletes töltelékkel készült göngyölt csirkemellen túlmenően is bundáztam hétköznapi ínyencséget, finomságokat e vacsora alkalmával. Ahogyan ígértem, összességében is be fogom mutatni ezt a vacsorát.
Ígérem, a göngyölési technikámat is hamarosan bemutatom (többen kértétek tőlem:) már előkészítettem az újabb töltött csirkemell sorozatot, most mindenképpen lehetőséget kerítek arra, hogy fázisfotókkal is bemutathassam.
Ezt a verziót kifejezettem magamnak készítettem. Erőteljes ízeket és színeket választottam a saját töltelékemhez. Egyéb iránt roppant egyszerű és nem is egyedülálló ez a párosítás, éttermekben is szívesen választom az étlapról, ha találok ilyen verziót rajta.
Jóféle parasztkolbászt, füstölt sajtot és frissen vágott petrezselymet használtam a töltelékbe. Nagyon szeretem a füstölt, füstös ízeket, ez most koncentráltan jelen volt.
A sajtot finomra reszeltem, a kolbászt apró darabokra vágtam, a petrezselymet felaprítottam és összekevertem. Az enyhén klopfolt, sóval, borssal fűszerezett csirkemell szeletek közepére halmoztam, kicsit tömörítettem, felgöngyöltem és átszitált, finomra őrölt kiflimorzsában paníroztam.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj8AosudxM0JC127CBh39Zgovd3yo6X2OKGKhiFy_DFXglQ2RFiBsnbWMR6p5P-qdhjSp8msMVngWure_3MDwQjhTA_QwqvNbd0S5L82-OtfKDxpBy7WOQGAGZgvViDHdWzjjyUG8svcw/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+330.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOqe6gBRzsceM9A2SL-dfI0kFejglo1CK_OGmf-4QHn_AEfrrio3rcPl8qct1Un0XLKPqpjTX1bZf_1xC5yD3srW64NlH38BKH6M2GpY2GnHc8Aaw_WUa_KjTkJtBpZ3t30UQQR2SXDsU/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+334.jpg)
Szép nagy melleket göngyölök, igyekszem vékonyra „nyújtani” a csirkemell filét hozzá. Fólia alatt sima talpú klopfolóval vagy nyújtófával vékonyítom a csirkemellet, hogy ne törjem össze nagyon a rostokat, hogy ne illanjanak el belőle a nedvek, ne száradjanak ki sütés közben.
Vékonyan és precízen panírozok, így nem csak szép, hanem rendkívül ízletes is lesz a bunda.
A göngyölegeket mindig pihentetem néhány percig, hogy szépen fel tudjam szeletelni.
Francia krumplipürével és a tökéletes burgonya chipszemmel tálaltam.
Hamarosan jelentkezem a komplett „bundás” vacsora összesítésével.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlzUGseQetsRYKDpGKq0JHVuYa6bvS346NMxGTGQBhIjHGeSBxpssm5JUQzIi-dz1JcFzxM0w05sreBOzUDk7PFR3aJ9bz3-f0g-8-64rC6ART55Ltwx6SzHPiQETdis6pZ85LZCAFpn8/s400/2011.+okt%25C3%25B3ber+3.+421.jpg)
Ez a terv nem a füstbe ment, hanem a gyomrokba :-)))
VálaszTörlésBárcsak az enyém is köztük lehetne :-)
De szép a belseje
VálaszTörlésSzóhoz nem jutok!:-)Gyönyörű!
VálaszTörlés...és a pankó morzsát próbáltad már bundázáshoz?
VálaszTörlésKíváncsi volnék a tapasztalataidra. Legutóbb a Végállomás-ban így panírozott rántott borjúnyelvet ettem. Legkevesebb amit mondhatok: lehengerlő volt...
Elkészítettem ma a párom szülinapjára.Valami isteni!Köszi hogy feltetted és és megtaláltam!:)
VálaszTörlés